keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Uusi blogi, uudet kujeet - ja hauskaa keskiviikkoa!

Nonnih, pitäisikös sitä viimein yrittää laittaa kunnolla aluilleen tätä uutta blogia - eli alkaa löristä tänne jotain.

Minä kasvan, aikuistun ja muutun (toivottavasti ainakin) ja yritän tässä samalla kehitellä blogiani yleensä johonkin uuteen suuntaan. Bloggaus ei ole vahvimpia puoliani ja kirjoittelu on aina aiemmin vähän unohtunut ja vanhat blogit kadonneet (toivottavasti) jonnekin internetin ahnaaseen kitaan. Uuden blogin aloittamisessa on myös viehätyksensä: ei tarvitse murehtia, mitä on aiemmin kirjoitellut, ei tarvitse noudattaa vanhaa teemaa tai pitää vanhaa nimeä blogilla. Uudistuminen on kivaa.

Tällä kertaa yritän tehdä blogistani vähän enemmän käsityöhenkisen, mitä aiemmin. Olenhan kuitenkin vaatetusalan ammattilainen, harrastan perinnekäsitöitä ja syksyllä löytänyt uuden ihanan teemaan sopivan harrastuksenkin, neulomisen. Yritän jatkossa kirjoitella tekemisistäni, linkitellä ehkä hyviä neuleohjeita, julkaista kuvia tekeleistäni ja ehkä lörpötellä jotain yleistä vaatteista. Ehkä joskus menee asian vierestä, ei se ehkä niin kamalan tarkkaa ole.


Blogin nimestä:

Kaliumdikromaatti, K2Cr2O7, on ioniyhdiste, joka muodostuu kalium- ja kromaatti-ioneista. Sitä esiintyy luonnossa vain harvinaisena lopetsiittimineraalina. Kaliumdikromaatti tunnetaan myös nimellä kromihappoinen kali. Kromihappoista kalia käytetään paitsi pyrotekniikassa myös värjäyksessä. Aiemmin kromihappoista kalia käytetty puretusaineena värjätessä lankoja ja kankaita kasveilla, mutta nykyään käyttöä ei suositella eikä kaliumdikromaattia sisältäviä värjäysohjeita löydä oikeastaan mistään. Kaliumdikromaatin käytöstä on luovuttu sen terveydellisten haittavaikutusten vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti