sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Juhannus, osa 4

Nyt lupaan, että tämä on viimeinen postaus tämän juhannuksen värjäyssessioista! Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: Sipuli.

Lankana oli 100g Silkkivillan Lydia -lankaa (1600m/100g, 100% villa). Vyyhditin langan kolmelle vyyhdelle, jotta lankaa olisi tulevaisuudessa helpompi keriä vyyhdeltä kerällä. Vyyhditys tapahtui rakkaan haspilan avulla - piru vie, kun lanka on ihanan (kamalan) ohutta, katkesi pariin kertaan vyyhditettäessä. Lisäksi värjäsin kaverin keltaista seiska veikkaa pienen vyyhdin.

Vyyhtejä haspilalla, pasmat vielä puuttuvat.
(Meillä vekotinta sanotaan haspilaksi, mutta termi voi olla myös väärä. Jos joku tietää paremmin, saa oikaista.)Tuosta keltaisesta tuli taas aivan ihanaa. Hieman väri paloi osittain pohjaan - eli Lydiasta ei tullut aivan tasaisen väristä - mutta en tiedä haittaako tuo minua ollenkaan. Voi olla vain ihan pirtsakkaa, ettei ole maailman tasaisin sävy. En malta odottaa, että joskus pääsee neulomaan siitä jotain ihanaista huivia.

4 kommenttia:

 1. Puretatko noita lankoja millään? Ihanat värit, haluais jo itekin päästä kokeilemaan noita sipulinkuoria ^^

  VastaaPoista
 2. Totta kai, ei väri oikein tartu purettamatta. Sipulin kanssa alunaa ja viinikiveä. Jos värjäys kiinnostaa, suosittelen lämpimästi Väriä luonnosta -kirjaa (Heikki Kotimäki, Riitta Aittomäki, Hans Colliander). Siitä on tainnut jokin aika sitten tulla uudistettu painoskin... Itse käytän pääasiassa ko. kirjan ohjeita enkä siksi ikinä mainitse puretusaineita tai niiden määriä.

  VastaaPoista
 3. Ihania sipulilankoja! Itsellänikin on jo kasa sipulinkuoria kulhossa, muttei vielä tarpeeksi värjäykseen. Tämän kylän kauppojen sipulilaaritkin ovat viime aikoina olleet valitettavan siistissä kunnossa:).

  VastaaPoista
 4. Nuo langat <3 Mitä voi olla tuo ihana väri! Onpa kivaa, että siitä kamalasta Seiskasta on kuoriutunut perhonen!

  VastaaPoista