lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kädentaitomessuilta shopattua...

Viime viikonloppuna oli Jyväskylässä Kädentaitomessut. Lauantaina tuli piipahdettua (voiko parin tunnin kiertelyurakkaa kutsua enää piipahdukseksi?) siellä kera Kälyn ja Anopin. Shoppailu pysyi onneksi hillityissä mittasuhteissa. 


Nyt täytyy kyllä mainostaa keraamikko Marja-Leena Suvelaa. Kannattaa käydä nettisivuilla kurkkimassa, miten mahtavia harakoita hän tekee. Valitettavasti (tai onneksi) olen opiskelija eikä varallisuuteni riittänyt tyhjentämään messukojua kokonaan. Rakastuin niiiin valtavasti velmuihin harakoihin! Kotiin pääsi Mr. T:täkin ilahduttamaan magneetti. Aamut ovat iloisempia, kun jääkaapissa törröttää mokoma velmuilija. :)


Kiertoliikkeestä on tullut jo messujen perinteinen vierailukohde. Kolmannet messut takana ja joka messuilta pitänyt ostaa jotain. Ja aina samaa vihreän sävyä - nyt alkaa olemaan setti kasassa. :)


Kädentaitomessuilla on ollut joka kerta, kun niillä olen vieraillut, eräässä nurkassa vanhoja käsityötarvikkeita myyvä suurehko koju. En tiedä yrityksen nimeä (harmittaa!), mutta messuilla käyneet ehkä tunnistavat mitä tarkoitan. Paljon erilaisia vanhoja virkkuukoukkuja, sukkapuikkoja, pitsejä, nappeja, nyörejä, kirjoja, lehtiä, lusikoita jne... Kaikenlaista vanhaa. 

Kaikenlaisen vanhan joukosta löytyi myös nypläystyyny! Olin ajatellut jo, etten ostaisi omaa nypläystyynyä, kun Kansalaisopistolta on saanut niin mukavasti lainattua. Mutta tämä tuli liian hyvänä mahdollisuutena eteen - edullinen ja siinä juuri-nyt-heti kosketeltavissa ja tutkittavissa. Hintakin vain kolmekymppiä. Ei sitä nyt sinne voinut jättää nypläysmummojen saaliiksi. : D  


Nypläystyyny tarvitsee jossain välin vielä kaverikseen nypylät. Sillikin tietää - nypylät taitaa olla kivempiä kuin pelkkä tyyny...


Anoppini on jo vuosia lahjonut minua erilaisilla vintagekirjoilla. Messuilta Anoppi hankki minulle Huonekalut vielä hyllyn täytteeksi. Tämän tyylisiä, ehkäpä jopa samaa sarjaa, olevia kirjoja on hyllyssä jo Vintage Fashion, Vintage hääpuvut, Vintage käsilaukut ja Vintage kengät. Että vähän lisää vintagea eri näkökulmasta. Kunnon silmäkarkkia. :)

1 kommentti: