sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kaksoselle

Aloitin kesällä neulomaan Kahelien Suuren Paita- ja Pipohaasteen tiimoilta itselleni kesäpaitaa. Kesä oli onneksi niin kylmä, ettei paidalle olisi ollut kunnolla käyttöäkään, joten onneksi paita valmistui vasta syksyllä. 


Malli: Gemini by Jane Richmond (Ravelry)
Puikot: 3,5mm (80cm pyöröt)
Lanka: Drops Cotton Viscose
Lankamenekki: 310gOlin Geminiä katsellut jo aiemmin vähän sillä silmällä. Mallin yksinkertaisuus ja rentous yhdistettynä pääntien siroon pitsiin oli tehnyt minuun vaikutuksen. Sopivan haasteen tullessa kohdalle, olikin mainiota neuloa paita pois Ravelryn jonosta roikkumasta. 

Olin aiemmin kesällä ostanut Dropsin Cotton Viscosea tarkoituksenani tehdä toinen Sophia, mutta nyt langalle löytyikin sitten toinen käyttökohde. Valitettavasti lanka ei kuitenkaan ihan riittänyt paitaan, ja toisen värierän lanka vähän erottuu paidasta.. Tosin todettakoon, että värin vaihtumiskohta erottuu valokuvasta paljon selkeämmin mitä paidasta livenä, sen ollessa päällä.

Joitain muitakin pieniä mutkia oli matkassa tämän paidan kohdalla. Koetilkusta huolimatta onnistuin valitsemaan vähän liian ison koon - neuloin L:n vaikka M koko olisi varmasti ollut ihan riittävä minulle. Malli toimii kuitenkin hyvin myös löysänä, joten liian suurenkaan paita ei ole käyttökelvoton. Ensi kerralla tajuan kuitenkin valita pienemmän koon...


Ensi kesää odotellessa! 

4 kommenttia:

 1. Onpa kyllä kaunis malli! Pitäisköhän itsekin taas jaksaa tehdä jotain sukkia suurempaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse taas haaveilen, josko joskus saisi taas tehdä sukkia tai jotain muuta paitoja pienempää :D

   Poista
 2. Oi, onpas ihanan rennon ja mukavan näköinen paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan rento ja mukava! Vähän väljähkö minulle, mutta menkööt mukavuuden piikkiin :D

   Poista