maanantai 2. marraskuuta 2015

Pieniä sukkia

Olen yrittänyt taas urakalla neuloa jämälankoja pois varastosta, ja mikäs siihen paremmin sopisikaan kuin lasten neuleet. Lankoja on uponnut nöttötolkulla pieniin pipoihin ja sukkiin - ja lisää varmasti vielä tulee. Aloitin jämälankatalkooni oikeastaan jo keväällä, mutta eihän sitä jokaista yksittäistä pipoa ja sukkaa viitsi esitellä, joten vilautellaanpas näitä sitten vähän läjissä. Sukat ensin! 


 Malli: Junasukka /Vauvan sukka by Kerttu Latvala (Ravelry/Taito E-P)
Puikot: 2mm
Lankamenekki: 20-30g / sukkapari


Olen suosinut sukissa vanhaa tuttua Junasukkaa. Näin kesällä Junasukat yhdellä pienellä käytössä ja malli vaikutti todella kätevältä, sillä makkarapoimujen ansiosta sukka oikein ankkuroitui pulleaan pohkeeseen kiinni. Ei taida olla mikään helpoin pois potkittava sukka. 


Lankoina näissä on Dropsin Alpakkaa (ylin), Alize Superwashia (keskimmäinen) ja TeeTee Helmiä (alin). 

Ajattelin alunperin nitkutella kaikkia pieniä sukkia ja muita neuleita johonkin keräykseen (viime vuonna oli talvella ihana keräys Keski-Suomen keskussairaalan synnytysosastolle), mutta harmikseni sopivaa keräystä ei ole vielä tullut vastaan. Onneksi joku sukkapari on kadonnut jo sukulaisen tuoreimmalle, ja taitaapas joku ystäväkin saada lapsen (ja sukat). 


Malli: Ihan vaan perussukka
Puikot: 2mm
Lankamenekki: 19-20g / sukkapari


Perussukka on aina perussukka - ei taida vaatia selittelyjä? Ihan kaikkea en päästäni keksinyt, silmukkamäärän, kantapään ja kärkikavennukset on poimittu Junasukkien ohjeesta, kun en jaksanut mitään muutakaan ohjetta kaivaa esiin ja junasukat olivat vielä tuoreessa muistissa. 

Näihinkin sukkiin on käytetty lankoina Dropsin Alpakkaa (ylempi) ja TeeTeen Helmiä (alin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti