lauantai 5. joulukuuta 2015

Maailmalle lähteneet

 Työkaveri mummoutui kesällä. Lupasin pienelle pipot ja sukat. Syksyn tullen olin nitkutellut useita sukkia ja pipoja, mutta kokovalikoima taisi olla sopivampi ennemmin vastasyntyneelle kuin jo muutaman kuukauden ikään ehtineelle. Siispä pääsin neulomaan oikein mittatilaustyönä.


Puikot: 3mm (40cm pyörö)
Lanka 1: Kotikulta Villainen
Lanka 2: Novita Nalle
Lankamenekki yhteensä: 33g

Minulla on näemmä muutama vakiomalli, joita käytän lähes aina, kun pitää tehdä jotain jämälangoista tai vauvoille: Golden Pear, Junasukka ja tämä, ihana Norwegian Sweet Baby Cap. Mallin muuntelu erilaisille langoille ja erilaiselle puikkokoolle on todella helppoa, ja piposta tulee aina hauskannäköinen (vaikka nyt itse sanonkin).


Malli: Junasukka /Vauvan sukka by Kerttu Latvala (Ravelry/Taito E-P)
Puikot: 2,5mm
Lanka: Alize Superwash
Lankamenekki: 30g

Siinä missä Baby Capissa piti vähän tarkistaa silmukoiden lukumäärää paremman koon saavuttamiseksi, riitti Junasukissa pelkkä puikkojen vaihto. Olin aiemmin neulonut samasta langasta vastasyntyneelle sopivat, nyt piti saada terään kymmenisen senttiä pituutta. Puoli milliä lisää paksuutta puikkoihin ja hieman löysempi käsiala niin hyvät tuli. Aina ei näemmä tarvitse nähdä paljoa vaivaa koon muuttamiseksi..

Nämä neuleet ovatkin jo purjehtineet maailmalle...

2 kommenttia: