sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Neulefestarit

 Viikko takaperin oli Jyväskylässä paljon odotetut, riemuitut ja ennalta iloitut Neulefestarit. Siellä minäkin kävin pööpöilemässä perjantaina ja lauantaina, hieman kurssilla opettelemassa uusia juttuja sekä vain hengailemassa, neulomassa ja tutustumassa uusiin ihmisiin.


Ainoa kurssi, jolle osallistuin oli Stephen Westin Two-Color Brioche for Beginners. Olin ennen kurssia kokeillut briossia hieman neulomalla pari Exploration Stationia, mutta olin kuitenkin päättänyt jättää opettelun enimmäkseen kurssille. Sitä vartenhan sinne olin ilmoittautunut. 

Kurssi oli odotetusti erittäin aloittelijaystävällinen. Stephen West opetti tekniikat perusteellisesti ja neuvoi ongelmatilanteissa henkilökohtaisesti. Yhden miehen opetusshow oli lisäksi vauhdikas ja viihdyttävä. Aivan käsittämättömän inspiroiva neuloja.

 


Lauantaina säät suosi Jyväskylässä - siinä missä perjantai-iltana satoi kaatamalla ja Meet&Greet -tapahtuma pysyi visusti sisällä kahvila Muistossa, lauantaina kannatta käyskennellä ulkona ihastelemassa markkina-alueen tarjontaa.

Esillä oli mieletön kattaus niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin lankoja. Oli ennestään tuttuja lankamerkkejä kuten Louhittaren luolaa, Handua ja Puffalaa, mutta ulkomaalaisia lankoja La Bien Aiméeta ja Snail Yarnia en ollut aiemmin päässyt hypistelemään. 


Festareilla oli myös todellista lähilankaa - kotimaista alpakkalankaa, joiden raaka-aineen tuottajat olivat itse myös esillä ja ilahduttamassa festariväkeä.
Shoppailujen lomassa oli hyvä istahtaa alas juomaan kupponen teetä ja neulomaan. Itselläni oli festarineuleena Veera Välimäen kappa, jonka aloitin Holst Garnin Coastin jämistä, mutta piti kesken festareiden käydä vähän täydentämässä värivalikoimaa parilla uudella kerällä.. 

Festareilla pöytään istahtaminen oli kuin speed datingiä. Yksin ei tarvinnut kauaa olla, kun joku kanssaneuloja tupsahti seuraan rupattelemaan ja neulomaan, ja kaikkien ollessa shoppailemassa tai kursseilemassa, niin seura vaihtui usein. :D


Yritin rajoittaa shoppailujani lankalaihiksen takia, mutta kyllä sitä silti tuli hieman sorruttua. Kuten edellä mainittu, ostin pari kerää Coastia lisää Titityystä. Pääasialliset festariostokseni olivat kuitenkin nämä Hopeasäikeen ihanat langat - kaksi vyyhteä MeNyä (merinoa ja nylonia) sekä yksi Basic (lime, villaa ja nylonia).

Ihana Stephen West! Ihanat festarit! Ihana kesä! Ihana Titityy ja ihana Jyväskylä! Toivottavasti ensi vuonna uudestaan.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia sinullakin festaritunnelmasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mainioilla festareilla oli kyllä ilo olla kuvaamassa :)

      Poista