tiistai 4. lokakuuta 2011

Armeija on mun ystäväin

Viimeisen vuoden aikana armeijan ylijäämätavarat ja tarvikkeet ovat nousseet suureen suosiooni. Varustelekasta ja Jyväskylän SA-kaupasta on tullut suosikkiliikkeitäni. Armeijan (armeijoiden, ei pelkästään Suomen armeijan) tarvikkeet ovat halpoja ja materiaalien laatu... no, yleensä hyvää. Pelkästään hyvät kankaat houkuttelevat ostamaan vaatteita - jos ei suoraan käyttöön, niin tuunattavaksi.

Tässä on joitain armeijan vaatteita, jotka ovat jo hetkisen ehtineet hilloutua kaapissa. Pitäisi piakkoin ottaa näitä työn alle ja vapauttaa kaappeihin tilaa.


SA palveluspuku M/65 löytyi viime syksynä tai talvella Varustelekalta halvalla. Villakangashousut pääsivät suoraan muokkaamattomina käyttöön - miesten housuiksi istuvat yllättävän hyvin päärynän muotoiselle tytöllekin. Takki tosin on malliltaan ihmeellinen muodoton säkki, ja napit eivät mene lantiolta kiinni. Kangas on hyvää, joten jotain tästä täytyy tehdä. Taskuja ja kainalon hauskoja "tuuletusreikiä" (sirkat) hyödyntämällä, voisi tehdä vaikka laukun, kun on taas aikaa ommella.

SA palveluspuku M/65


Ruotsalainen laivostomekkokin on jonkin aikaa jo ehtinyt hilloutua kaapissa. Malli sinällään on aika hauska, mutta valitettavasti koko 42 ei oikein ole tälle neidille oikea koko. Pitäisi siis pienentää säkkiä. Hihat vaativat uuden istutuksen, mikä vie aikaa jonkin verran ja siksi ei ole varmaan tullut vielä aloitettua tätäkään projektia. Voisi muutenkin ehkä muodistaa mallia pikkuisen.

Mekossa tosiaan on edessä napitus - kultaisten näkyvien nappien lisäksi edessä niiden alapuolella kulkee piilonapitus helmaan asti. Vaihdettavan irtokauluksen alla on sininen, kiinteästi mekossa kiinni oleva kaulus. Myös rannekkeet pystyy vaihtamaan valkoisiksi halutessaan.

Näiden lisäksi viikonloppuna tuli käytyä Mr. T:n kanssa SA-kaupassa ostamassa herralle talvitakiksi Suomen armeijan sarkamantteli. Siitä tulee kuvaa, jahka ehtii. Malli on aika käytännöllinen, mutta hieman säkkimäinen, eli muokkaukseen sekin takki pääsee. Onneksi ei tarvitse tehdä muuta kuin hivenen muotoilla sivusaumoja. :)

2 kommenttia:

  1. Tuosta mekosta tulee varmasti muokkauksella mukava. Näen jo potentiaalin! Aika söpö on tuo suuri, valkea kaulus. :)

    VastaaPoista
  2. Kaulus on tosiaan napeilla irrotettavissa. Uusia erilaisia kauluksiakin olisi helppo tehdä :D

    Pitäisi vain saada itseä piakkoin niskasta kiinni ja tehdä näillekin jo jotain! :)

    VastaaPoista