torstai 3. marraskuuta 2011

Kortti-innostus aluillaan

Joskus ala-asteella tuli tehtyä joulun alla aina paljon kortteja. Silloin niitä tehtiin koko luokan voimin koulun joulumyyjäisiin. Jotenkin kummasti ala-asteen jälkeen askarteluinto katosi jonnekin tai sitten oli vain aina liian kiire tehdä kaikkea muuta eikä ehtinyt askarrella enää.

Nyt olen innostumassa korteista taas uudestaan. Kesällä oli hirmuisen mukavaa tehdä kutsukortteja häihin. Kiitoskorttienkin tekeminen olisi mukavaa, jos aikaa puuhalle löytyisi yhtään paremmin. Onneksi yksittäisiäkin kortteja saa joskus askarrella.

Reilun viikon päästä serkkuni pieni poika saa nimen ja minusta tulee kummi. Tuntui siltä, että ei olisi huono idea askarrella jotain pienelle pojalle sopivaa korttia.


Materiaalit:
- 2-osainen luonnonvalkoinen korttipohja (15,5cm x 22cm)
- Kukkakuvioinen vaaleansininen paperi
- Vaaleansininen kartonki
- Puuankka
- Liimaa

Apuvälineinä valmistuksessa tarvitsin lisäksi kynää, viivoitinta ja saksia.

Kortista puuttuu sisältä vielä runo, kun en ole löytänyt mitään sopivaa. Inhoan mielettömän paljon kaikki riimillisiä lastenloruja ja uskonnollisia runoja ja keskustelupalstoilta ja Positiivarien sivuilta tuntuu löytyvän vain sellaisia. Voi olla, että kohta pitää kirjoittaa jotain "Tuollaisenakaan et ole harmiton, mutta odotahan 15 vuotta" (by Mr. T.). Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan.

Edit 12.11.2011.

Tällainen kortin sisäpuolesta sitten tuli. Mr. T:n mainio ehdotus ei päässyt tekstiksi vaan onneksi netistä löytyi Tommy Tabermannin runo:

Sellaista se on syntyminen.
Niin kuin lähtisi
sissinä vuorille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti