torstai 16. helmikuuta 2012

Helppoa herkkua

Meidän perheessä on hetken aikaa herkuteltu lapsuuden herkulla, maitokiisselillä. Jotenkin käsittämätöntä, miten moinen herkku unohtui varmaan 15 vuodeksi, kunnes löytyi taas. Helppoa, nopeaa, hyvää.

Maitokiisseli

1 litra täysmaitoa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
6 rkl maissitärkkelystä (maizena)

Heitä kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa jokusen kerran (muista sekoittaa) ennen kuin siirrät jäähtymään. Jäähdytä ja herkuttele.

Tuolla maissitärkkelysmäärällä tulee kiisselistä rakenteeltaan melko vanukasmaista tai hyytelömäistä. Jos haluaa löysempää, kannattaa vähentää maissitärkkelystä tai lisätä maitoa.


4 kommenttia:

 1. Maitokiisseli on kyllä hyvää, ite oon sitä kyl tehnyt aina silloin tällöin...tosin kiisseleitä tulee tehtyä hirmu harvoin, mut on tää silti aika ykkönen. :) Tosin omaan versiooni tulee aina noiden listaamiesi aineksien lisäksi vielä yks kananmuna ja nokare voita.

  Ja sit hillon kanssahan tätä pitää syödä.. ;) tai sit joskus kun innostuu väkerrän toisen kiisselin kaveriksi niin saa kerroskiisseliä.

  VastaaPoista
 2. Itse en ole jaksanut ruveta läträämään munalla, kun onnistuu noinkin :D. Hillo on kyllä aivan huippua maitokiisselin kanssa, varsinkin jokin ärmäkämpi hillo (vaikkapa mummon karviaissyltty).

  Kerroskiisseliin asti en ole ikinä päässyt, kun katoaa maitokiisseli ennen kuin saan toisen kiisselin valmiiksi :D

  VastaaPoista
 3. Pakko ottaa ohje talteen, tätä pitää tehdä jossain välissä! Suu alko napsaan kun ei oo pitkään aikaan syönyt.

  VastaaPoista
 4. Heh, siis ei sitä läträtä sen enempää tartte, siinä vaan maidon joukkoon rikkoo sen yhden munan vaan ja vispilällä sekoittelee. Ei sen kummempia vaahdotuksia tai vispailuja. :) keltuainen hieman värjää kiisseliä enempi kerman sävyiseksi puhtaan valkoisesta, mut nää on taas niitä makuasioita joista ei muuta voikkaan kuin kiistellä! ;) Mut kannattaa kokeilla joskus (jos et mikään vegaani satu olemaan...toisaalta, maitokiisseli ei ehkä muutenkaan sovi vegaanin ruokavalioon... :D )

  Mutta, pitääpä itsekin joskus kokeilla tätä ilman sitä kananmunaa, maistuuko kenties paremmalta? Mistäs sen tietää ennen kuin kokeilee. :)

  VastaaPoista