tiistai 8. toukokuuta 2012

Sukkasia sukkasia

Sain joululahjaksi appivanhemmilta Melissa Morgan-Oakesin neulekirjan Varpaista varteen - Neulo 2 sukkaa kerralla. Taitaa Anoppi tietää, mistä miniä pitää. Kuukausien selailun myötä kirja on osoittautunut todelliseksi aarteeksi! 

Talven/kevään aikana on tullut tosin neulottua melkoisen vähän. Kärjestä aloitettua sukkasia on tullut neulottua vain kolme paria - neljäs on nyt menossa - eikä oikeastaan muuta. Kärjestä sukkien aloittaminen vielä jotenkin helpottaa ja nopeuttaa neulomista mukavasti.Melissa Morgan-Oakes: Varpaista varteen - Neulo 2 sukkaa kerralla (Minerva 2011)
Lanka: Novita Tico Tico
Menekki: 56g (miesten sukat)
Puikot: 2,5 (80cm pyörö)

Ensimmäisenä varpaista varteen tuli testattua aivan perussukat ilman mitään pitsejä tai palmikoita. Hieman tekniikan harjoittelua. Näihin sukkiin viittasin aiemmassakin blogitekstissä. Tein samanlaiset sukat itselleni ja myös Mr. T:lle. Morgan-Oakesin kirjasta tähän on katsottu vain kärjen ja kantapäiden ohje, muuten en noudattanut yhtään mitään kirjan ohjetta orjallisesti.


Melissa Morgan Oakes: Aallokko (s. 53)
Lanka: Drops Fabel
Menekki: 58g (naisten sukat)
Puikot: 2,5 (80cm pyörö)

Toisissa sukissa kokeilin jo vähän monimutkaisempaa, mutta helpoimmasta päästä olevaa mallia. Elämäni ensimmäiset palmikot neuleessa! Tosin palmikko on niin pientä, ettei sitä edes huomaa kunnolla...


Kuvaussessio takapihalla. Sukat sulautuu melkoisen hyvin taustaan. :D

1 kommentti:

  1. Pallomekko! :) Hieno suojaväri totta tosiaan tuossa viimeisessä kuvassa. :) Pitääkö tästä minunkin innostua kohta sukista!

    VastaaPoista