perjantai 17. tammikuuta 2014

Keramiikkakurssin kuulumisia

Olen taas, syksystä asti, ollut kansalaisopiston keramiikkakurssilla. Valitettavasti torstai tuntuu olevan päivä, jolle kaikki kasautuu: niin keramiikkatunnit, kokoukset kuin oppariseminaaritkin. Valitettavasti syksyn aikana jäi aivan liian monta keramiikkatuntia väliin, mutta pitää tässä kevään aikana yrittää käydä hieman ahkerammin ja saada enemmän aikaiseksi...


Kurssi alkoi tuttuun tapaan pienen laululinnun teolla. Meikäläisen kukkopilli ei kuitenkaan soi, reiän tekeminen onteloon epäonnistui, ja pienten korjailuiden jälkeen linnulla oli käheä ääni - vähän aikaa. Raakapoltto vei kurkkukipuisen tirppani äänen lopullisesti. Tästä johdosta en ollut kauhean tarkka lasitteenkaan kanssa, joten reikä (johon puhalletaan) on lasitteenkin takia ihan tukossa. 


Mutta Mr. T. tykästyi pulleroiseen tirppaan ääniviasta huolimatta,joten lintu taitaa päästä koristamaan olohuoneen hyllyä meillä. lasite on mustan/ruosteen ruskea.

Nyt olen yrittänyt keramiikkakurssilla keskittyä nappien sijaan kukkaruukkujen väsäämiseen. Niitä tarvitaan aina yrteille, ja niiden avulla on helppo päästä savesta eroon (viime vuoden kurssilta jäi melkein 10 kiloa savea yli!). Mutta kukkaruukuista ehkä myöhemmin keväällä juttua lisää, jahka pönttöset ovat valmiita! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti