torstai 29. toukokuuta 2014

Silmukan ytimestä 5/2014: Kukka

Silmukan ytimestä -haasteessa aiheena oli toukokuussa KUKKA. Haastetta ylläpitävät Silmukan saalistaja (Silmukan saalistus) ja Sini (Pipon ytimestä).

Tällä kertaa ollaankin mukana yksinkertaisimman mukaan, eli kortilla.


Kortissa on testattu Addicted to Technics -haasteessa taannoin aiheena ollutta maskausnestettä yhdessä Distress Inkien kanssa. Eli FinnStamperin kukkanen on leimattu ensin mustalla vedenkestävällä musteella, jonka jälkeen päälle on levitetty paksuhko kerros Art Masking Fluidia (Winsor & Newton). Maskausnesteen kuivuttua taustaan on tuputeltu Distress Inkejä (Tea Dye, Peeled Paint ja Crushed Olive).Taustassa on lisäksi käytetty vettä kevyesti suihkittuna sekä merisuolaa. Musteiden kuivuttua maskaus on rapsuteltu irti ja kukkanen on väritetty kevyehkösti Distress Inkillä (Dusty Concord).

Koristelut yritin pitää aika maltillisena, olkoot pääpaino kortissa tällä kertaa väreissä (vihreää ja violettia <3). Ylös rusetin tilalle piti alunperin tulla onnitteluteksti violetilla dymolla, mutta vekkuli dymolaitteeni päättikin olla jumissa, joten piti keksiä tilalle jotain muuta.

Maskausnesteen käyttö on aika simppeliä, mutta se vaatii suhteellisen hyvän paperin. Liian huokoiseen paperiin maski tarttuu liian hyvin kiinni ja paperin pinta repeilee irrotettaessa. Leimasinten kohdalla on myös ihan hyvä huomioida, että osa leiman musteesta saattaa tarttua maskausnesteeseen ja irrota maskin rapsuttelun yhteydessä (lopputuloksena siis haaleampi leima).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti