tiistai 15. joulukuuta 2015

Ruislinnun laulu korvissani

...tähkäpäiden päällä täysikuu...


Malli: Ruis by Jatta Saukko
Puikot: 2,5mm (80 cm pyörö)
Lanka: Novita Nalle (värjätty sipulilla)
Lankamenekki yht. 454gOlin pitkään haaveillut neulovani itselleni Rukiin. Ohje on ollut ostettuna jo tovin. Keväällä värjäsin langatkin mekkoa varten. Ja toukokuussa aloitin Suuren Paita- ja Pipohaasteen innoittamana neulomaankin mekkoa. Alku sujui ripeästi, mutta lopulta tahti hidastui, ja vähältä piti, ettei mekko myöhästynyt haasteesta. Heinäkuun lopussa se oli neulottu kuitenkin loppuun (kahdessa kuukaudessa, huih!) ja elokuun ensimmäisinä päivinä pingoiteltu valmiiksi.

Vielä kun olisi tullut kuvattua blogia varten ajoissani, olisi kaikki sujunut loistavasti, ainakin melkein. Loppusyksyn ja alkutalven aikana mekko on päässyt jo testikäyttöönkin sopivien kelien myötä, ja kuvauksia varten Jyväskylässä satoi luntakin taannoin...

Ruista oli ihana neuloa. Isoksi neuleeksi se valmistui loppujen lopuksi yllättävän ripeästi. Ohje oli upeasti kirjoitettu, koot olivat hyvin paikkansa pitäviä, ja ohjeita oli helppo seurata. Ainoa pieni miinus mekossa johtuu neulojan omista mittaustaidoista - vyötärön ja kädentien aloituskohdan välistä puuttuu todellisuudessa kaksi senttiä pituutta. Onneksi mekko menee kuitenkin päälle, niin ei mennyt purkuhommiksi.Leuhkimatta paras, mutta pitänee kertoa, että tämä on isoin neuletöistäni tähän mennessä. Ja ensimmäinen neule, jossa on istutetut hihat. Olen ihan vähän vain ylpeä tästä... Nyt uskaltaa ehkä ryhtyä enemmänkin paitoja neulomaan! :)10 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihana mekko ja aivan täydellinen keltainen väri! :)

  VastaaPoista
 2. Ompa tosi upea ja sopii sinulle hyvin!

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno neule! Värikin on mahtava :)

  VastaaPoista
 4. Upea - ja vielä itse värjätyistä langoista! Ihan mahtava!

  VastaaPoista
 5. Kaunis, kaunis, kaunis! Sipuli vaan sopii joka paikkaan, niin ruokaan kuin lankaan. Upeus!

  VastaaPoista
 6. Oho, näin paljon kommentteja. Kiitos kaikille! ^^

  VastaaPoista
 7. Vitsit, mitenkä ihana mekko! Niin nätti malliltaan ja väriltään :)

  VastaaPoista