tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kämmekkäiden suurinvaasio

Reilun kymmenen kuukauden työrupeama on takana, ja määräaikainen työsuhteeni lastenvaatetehtaassa on päättynyt. Lähtiessäni töistä tahdoin kuitenkin muistaa kaikkia työkavereita, ja neuloin urakalla kämmekkäitä työkavereille annettavaksi. Täytyyhän ompelijoiden käsien pysyä lämpiminä.Aloitin neulomaan kämmekkäitä joulun jälkeen, jotta minulla oli hyvin aikaa neuloa riittävä määrä valinnanvaraa. Kämmekkäiden neulominen oli myös hyvä syy heti vuoden aluksi räjäyttää lankalaihis ja ostaa uusia lankoja ja värejä varastoon. Tuota lankalaihiksen lihomista saakin korjailla sitten koko loppuvuoden.

Koska kämmekkäitä on tosiaan tullut tehtyä 15 paria, en aio esitellä kaikkia samassa postauksessa. Aloitan nyt yhdestä lempimallistani ja loput kämmekkäät tulevat sitten myöhemmissä postauksissa.


 Malli: Susie Rogers' Reading Mitts by Susie Rogers
Puikot: 2,5mm
Lanka (keltainen): Drops Alpaca 10g
Lanka (beige): Drops Alpaca  28g
Lankamenekki yhteensä: 38g

Rakastan tätä kämmekäsmallia. Sopivan yksinkertainen, helposti muunneltavissa erilaisille langoille ja erikokoisille puikoille, toimii niin yksivärisenä kuin raidallisenakin, liukuvärjätystä langasta ja solidista. Ja sopivan nopea tehdä pienessä kiireessä. 
 

Puikot: 3,5mm
Lanka (harmaa): Novita Rose Mohair 15g
Lanka (ruskea): Sandness Garn Kitten Mohair 10g
Lankamenekki yhteensä: 25g


  

Osallistun tänäkin vuonna Ravelryssa parissakin ryhmässä erilaisiin haasteisiin. 

Kaheleissa kaleissa on menossa Suuripieni Sukkalapashaaste, jossa haastoin itseni neulomaan vuoden aikana 12 paria sukkia ja 12 paria lapasia - laskien sukiksi myös joogasukat ja lapasiksi kämmeekkäät. Tosin kämmekkäiden suurtuotannon myötä nostin tavoitteeni lapasten suhteen 24 pariin.  

Mummot lumessa -ryhmässä on  käynnissä myös perinteinen 16 in 2016 -haaste, jossa jatkan viime vuoden mukaisella teemalla ja yritän neuloa 16 työtä varasto-ohjeilla. Olen tällä mallilla neulonut aiemminkin, joten ohje löytyi jo valmiina varastosta...


Puikot: 3,5mm
Lanka: Sandness Garn Kitten Mohair 10g
Lankamenekki yhteensä: 32g


Mukavaa pääsiäisen aikaa!

6 kommenttia:

 1. Hienoja kämmekkäitä! Niitä on kyllä kiva neuloa, valmistuvat tosi nopeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopeus on kyllä aina kämmekkäiden etu. :)

   Poistin tuplakommentin.

   Poista
 2. Tämä on tosi kaunis malli, tykkään ihan hirmuisasti.
  Ihana ajatus tehdä kaikille työkavereille tällainen neule. Lämmittää varmasti kämmenten lisäksi myös sydäntä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä on ihana malli - sinun blogistasi taisin sen itse bongata, kiitoksia! :)

   Toivottavasti lämmittäisi sydämiäkin, niin ihanat työkaverit, että jotain pientä ja itsetehtyä piti päästä kaikille antamaan.

   Poista