keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Koruja miehille

 Huh. Kansalaisopiston Korukivenhionta -kurssistakin alkaa olla aikaa jo vuoden verran, ja vieläkään kaikista kivistä ei ole tullut valmiita koruja. Mutta pikkuhiljaa korut löytävät metallinsa, saavat loput korunosat ja ketjut.

Kurssilla ollessa halusin ehdottomasti päästä tekemään jotain dioriitista. Dioriittihan ei ole mikään korukivi, mutta kivilaji on itselle jokseenkin rakas sen louhintapaikkojen (Viitasaari, Huopana) ja käyttökohteiden (hautakivet) takia. Lisäksi kivi on kiillotettuna minusta kaunis - syvän mustaa, pienellä välkkeellä varustettuna.

Tein kurssilla kaksi riipukseksi tarkoitettua kiveä, jotka molemmat on tehty miehille.
Ensimmäinen koruista on valmistunut jo tovi sitten. Näpersin pyöreän kiven kaveriksi yksinkertaisen muinaisketjun messingistä. 2x2 muinaisketjussa käytin 1mm vahvuisia halkaisijaltaan 3,5mm kokoisia messinkilenkkejä. Itse ketju on melko lyhyt, vain 45cm.


Niinkin miehinen kuin koru onkin, on se näemmä ollut ihan sopiva myös itselleni. Mr. T. kun on käyttänyt korua odotettua vähemmän, niin olen saanut sitä lainailla muutenkin kuin vain kuvauksia varten.


 Toinen dioriittikoru tuli tehtyä siskon miehelle lahjaksi. Tähänkin tein yksinkertaisen ketjun mukailemalla muinaisketjua. 1x2 -ketju on tehty pienemmillä lenkeillä (halkaisija 3mm) saman paksuisesta messingilangasta kuin aiempikin koru. Pituutta tälläkin ketjulla on noin 45cm.


Tämän korun ydinajatuksena oli, että sitä voisi käyttää kravatin tilalla vähemmän muodollisissa juhlissa. Mitäs sanotte, toimisiko?

4 kommenttia:

 1. Kyllä mun mielestä on ihan kiva ravatin korvike. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailusta ja tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti viihdyt! :)

   Ja totta kai tulen vastavierailulle :)

   Poista