lauantai 4. kesäkuuta 2016

All the best boys

Facebookin Käsityöblogit -ryhmässä tuli jokunen kuukausi sitten keskustelua lapsettomista blogeista - siis sellaisista, jotka eivät ole aivan täynnä lapsiaiheisia käsitöitä tai aiheet eivät pyöri lasten ympärillä jatkuvasti. Asia nousi mieleeni miettiessäni blogipostausta ja etsiessäni koneelta neulekuvia - törmäten näihin jo melkein unohtuneisiin neuleisiin.

Olen mieltänyt aina oman blogini aika lapsettomaksi, mutta täytyy kyllä myöntää, että kyllä ne lapset näemmä minunkin blogiini ovat hieman päässeet tunkeutumaan. Syytän lapsettumisesta hieman sukulaispoikaa, mutta ennen kaikkea sitä, että lasten neuleisiin menee ihanan vähän lankaa. Lasten sukat, tumput ja pipot ovat vain täydellisiä neuleita pientenkin jämälankanöttösten tuhoamiseen. Sukulaispoikani ei todellakaan tarvise kaikkia pieniä pipoja ja sukkia, joita olen tehnyt - teen pieniä neuleita myös keräyksiin. Ja teen niitä ennen kaikkea päästäkseni eroon jämälangoista.

Näyttää siis siltä, että lastenneuleet ovat tulleet jäädäkseen blogiini. Pieninä määrinä, harvakseltaan, eikä ikinä pääroolissa.Malli: B21-8 Junior by DROPS Design 
Puikot: 3 mm (2,5 mm resorit)
Lanka: teetee Pallas
Lankamenekki: 54g

Sukulaispojalle pyydettiin neulomaan liivi. Ensimmäisenä tuli mieleeni bisnesmaailma tai hienostuneet britit. Jotain pikkuvanhaa, harmaata, pappamaista. Ravelryn ohjeita selaillessa tuli vastaan sitten Dropsin Junior, joka oli juuri sitä, mitä halusin. Liivi, joka tyyliltään sopisi niin lapselle kuin aikuisellekin.


Liivi olisi voinut olla helppo tehdä, jos se ei olisi ollut Dropsin ohje. Inhoan Dropsin ohjeita - minusta ne on kirjoitettu epäselvästi, usein hieman puutteellisesti, ja ohjeiden ulkoasu haittaa todella paljon ohjeen lukemista ja käyttämistä. Tyrin mittojen kanssa useasti ja jouduin purkamaan ja neulomaan uudelleen useamman kerran. Onneksi tämä oli lastenliivi - yhtään isompi työ, niin en olisi purkanut. Keskeneräinen neule olisi silloin joutanut samalla roviolle ohjeen kanssa ja olisin varmasti vannonut, etten ikinä enää käyttäisi Dropsin ohjeita.

Liivi on tyyliltään sellainen, jota voisin itsekin käyttää. Paljon sileää pintaa, yläosassa  kaksoishelmineuletta. Taskun resorireuna on vain koristetta, liivissä ei oikeasti ole taskuja. Pitäisi varmaan yrittää tehdä isompi versio naisellisimmilla muotoiluilla...


Malli: Another Pair of Mittens by Heather Mees 
Puikot: 3,5mm
Lanka: Novita 7 veljestä
Lankamenekki: 28g

Kevättalven aikana koitti myös se hetki, kun sukulaispoika tarvitsi ensimmäiset peukalolliset lapaset. Ei enää mitään peukalottomia tumppuja, vaan ihan isojen ihmisten hanskat. :)

4 kommenttia:

 1. Niin suloinen liivi! Pikkuvanha, harmaa ja pappamainen, olipa hyvin sanottu :D

  VastaaPoista
 2. On kyllä kaikkia noita mitä edellinen sanoi.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Täytyypäs tulla tutustumaan :)

   Poista