sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kai-Mei

Minulla on älytön kasa neulekirjoja. Ja lehtiä. Ja yksittäisiä pdf-tiedostoja sekä tietokoneella että Ravelryn kirjastoon jemmattuna. Ja aina niitä toinen toistaan ihanampia ohjeita tulee vain lisää, vaikka edellisiäkään ei ole ehtinyt vielä neuloa. Enemmän ohjeita, mitä ihminen ehtisi elinaikanaan neuloa.  

Joskus on ihan hyvä pysähtyä tonkimaan omaa kirjahyllyään ja tutkia, mitä kaikkea sinnekin on jemmautunut. Olen nyt tänä vuonna yrittänyt neuloa "jemmaohjeita", ennen kaikkea sukkia. Tämä sukkamalli onkin kaivettu Cookie A:n kirjasta Suloisimmat sukat (Sock Innovation, ravelry).

 

Malli: Kai-Mei by Cookie A
Puikot: 2,0mm
Lanka: Drops Fabel  
Lankamenekki: 60g
 
 

Olen viime aikoina mieltynyt vinottain kulkeviin kuvioihin neuleissa, joten Kai-Meit iskivät sukkamallien joukosta silmiin heti.  Sukat vaikuttivat vinokuviota lukuunottamatta miellyttävän yksinkertaisilta, ja vinokuvion kanssa ihanan eleganteilta. Äkkiseltään suuri reikäkuvio vaikutti myös mielenkiintoiselta ja uudehkolta, joten mallin valinta oli helppo - ei muuta kuin lankaa varastosta ja Kai-Meit puikoille.

 Ohje oli selkeästi kirjoitettu, malli yksinkertainen, niin eihän siinä mennyt kuin muutama päivä näitä sukkia tehdessä. Ihan sieväthän niistä tuli, vaikka itse sanonkin.8 kommenttia:

 1. Minä ihastuin tuohon väriin;) mallikin on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen murrettu keltainen on kyllä ihana, yksi lempiväreistäni :)

   Poista
 2. Jemmoihin pitäisi tosiaankin kaivautua, niin ohjeisiin kuin lankoihinkin! Mutta kun...:) Kivat sukat, minullakin on tuo kirja mutta en muista että olenko yksiäkään siitä tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on jännä, miten niin ohjeita kuin lankojakin tuppaa niin herkästi jemmautumaan :D

   Kirja on kyllä todella hyvä, siinä on monia neulomisen arvoisia malleja. :)

   Poista
 3. Sievät on, ei voi muuta sanoa. Värikin on upea!

  VastaaPoista