sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Kantapään kautta


Aina välillä on hirveä hinku opetella jotain uutta neulomisenkin saralla.  Joku uusi tekniikka, neuletyyppi tai uusi suunta aloittaa neulominen. Sukkia on nyt tullut neulottua jo neljällä, kolmella ja viidellä sukkapuikolla, pyöröpuikoilla yksi kerrallaan ja pyöröpuikoilla yhtä aikaa, tasona pitkillä puikoilla, varresta alkaen ja varpaista alkaen. Uusimpana kokeilin tehdä sukat kantapäästä alkaen.


Malli: Double Heelix by Jeny Steinman 
Puikot: 2,5mm
Lanka: Drops Fabel  
Lankamenekki: 50g (n. 25g / väri)


Olin Double Heelix -ohjetta vuosia ehtinyt katsella ja haaveilla sukkien tekemisestä, mutta aina jänistänyt peläten erikoisempaa kantapäätä. Aivan suotta, sanoisin näin jälkikäteen. Kantapäätä lukuunottamatta sukat ovat aivan tavalliset, kärkikavennusta ja vartta on helppo muokata mieleisekseen. 

Näiden sukkien neulominen aloitettiin tosiaankin kantapäästä kahdella värillä. Kantapään neulomisesa syntyi samalla mainio spiraalikuviokantapäähän. Tekniikka oli oikeastaan sangen yksinkertainen, vaikka ohje piti lukea monta kertaa läpi (sitä ymmärtämättä) ja lopulta vain luottaa siihen, että ohjetta noudattamalla saa ihan järkevän sukan aikaiseksi.
 

Näihin sukkiin oli hyvä myös upottaa jämälankoja. Neuloin kantapään jälkeen ensiksi molemmista sukista kärjet, joiden jälkeen oli hyvä jatkaa varsia niin pitkään, kunnes ensimmäinen väri loppui määräten sukkien valmiin pituuden. Lankaa nilkkapituisiin sukkiin meni n. 50 grammaa, eli 25 grammaa per väri.


12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Uskaltaisikohan kokeilla...

  VastaaPoista
 2. Noita sukkia on tehnyt mieleni kokeilla monta kertaa mutta ehkä nyt uskaltaisin jos kerran ohjetta lukemalla selviää. Sen verran on hauskat ja erilaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan erilaiset. Ehdottomasti kannattaa uskaltaa :)

   Poista
 3. Voi miten hauskat, noilla jaksaa syksyn pimeätkin! Kivasti kuvattu:)

  VastaaPoista
 4. Todella kivat! Olen itsekin tuota ohjetta monesti katsellut, jospa nyt uskaltaisin kokeillakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on tuntunut mallia silmäilleen, nyt vain rohkeasti kokeilemaan! Todella hyvä ja selkeä ohje, vaikka kantapäästä aloittaminen tuntuisikin vähän oudolta ja pelottavalta. :)

   Poista
 5. Särmät sukat ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 6. Voi jestas kun nämä on kivat! Ohje on ollut vuosia jemmassa, mutta ensin en rohjennut aloittaa, ja sitten unohdin. Kyllä näitä pitäis ehtiä testata mahdollisimman pian, niin ovat hauskat!

  VastaaPoista