keskiviikko 31. elokuuta 2011

Hääaskarteluja

Hääpaikan koristelu ja muu askartelu päätettiin pitää kohtuullisissa mittakaavoissa. Väriteemoina meillä oli punainen (miehen toive) ja oranssi, ja näitä värejä pyrittiin käyttämään sitten niin koristeluissa, korteissa kuin kukissakin. Oranssi pääsi loppujen lopuksi paljon vähemmän esille, mutta ehkä se oli sitten tarkoitettukin enemmän tehosteväriksi.


Pöydissä oli kartongista askarrellut menu-tötteröt. Menun toiselta puolelta löytyi aina jokin runo tai laulujen sanoituksia - aina Tommi Tabermannista CMX:ään ja P. Mustapäästä Kuhaan.

Pöytiin koristeeksi halusin ehdottomasti jotain viljaa. Onneksi vanhempani saivat käydä keräämässä mökkinaapureiden pelloilta kauraa ja ohraa, jotka olivat jo riittävän kypsiä ja keltaisia. Viljoja oli aseteltu pöytiin hieman eri tavoin, riippuen aina pöydän muodosta.

Punaiset kynttilälyhdyt ovat talvisen IKEAn reissun aarre. Olin joulun jälkeen ehtinyt koluta kaikki Jyväskylän alennusmyynnit läpi halpojen punaisten kynttiläkippojen perässä löytämättä mitään, kunnes IKEA tarjosi minulle nämä kipposet hurjaan 0,5€/kpl. Niitä tarvittiinkin sitten kaksikymmentä kipaletta...

Häämellien valintakriteerinä toimi edullinen hinta sekä helppo askarreltavuus. Kalpiksen tikkarit sopivat valintakriteereihin mainiosti, olivat sydänkuvioinnillaan jopa hieman romanttisiakin, ja niitä lähti mukaani kaupasta kilon laatikko (100kpl). Hieman ylimääräisiä, mutta kuka jaksaisi ruveta laskemaan erikseen pussiin n. 70 tikkaria?

Yksinkertaisuudessaan häätikkarien askartelu toimi seuraavasti: leikattiin tyllistä ympyrä, runttastiin tikkarin tikku tyllin rei'istä keskeltä kangaskappaletta läppi, solmittiin tupsu satiininauhalla. Satiininauhaan sidottiin vielä tulostettu loru, sanonta tai kyyninen lause.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti