perjantai 28. lokakuuta 2011

Keittoa kylmeneviin iltoihin

Mitä kylmemmäksi ilma on mennyt, sitä enemmän minun on alkanut tehdä mieli linssikeittoa. Syksyn aika on muutamaan otteeseen tullut keittoa tehtyä, mutta vieläkin tuntuu siltä, etten ole saanut sitä läheskään riittävästi! Keitto on helppo, nopeahko ja helposti muunneltavissa. Siihen voi käyttää joko tuoreita kasviksia tai pakasteita, mitä milloinkin kaapista sattuu löytymään.

Tässäpä tällainen perusresepti yleiseen jakoon:

Linssikeitto
4-5 annosta

1-2 sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
1 paprika
1 porkkana
1 rkl öljyä
1,5l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota (riippuen kuutioiden suolapitoisuudesta)
2 dl punaisia linssejä
½-1dl tomaattimurskaa
paprikajauhetta
valkopippuria
(suolaa)
(chiliä)

lisäksi joukkoon sopivat aika hyvin: perunat, kukkakaali, purjosipuli, palsternakka, selleri...

1. Valmistele kasvikset haluamaasi muotoon (suikalee, kuutiot...)
2. Kuumenna öljy ja kuullota valkosipulia, sipulia ja porkkanoita hetki. Lisää paprikat.
3. Lisää vesi ja liemikuutiot. Keittele hetkinen.
4. Huuhdo tällä välin linssit.5. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduttele n. 5 min.
6. Lisää huuhdotut linssit. Kypsennä n. 10 min.
7. Syö.



2 kommenttia:

  1. Tätä joutuu ehkä kokeilemaan tänään, kun muistin ostaa kotimatkalla linssejä! Ja hei vautsika, mikä ulkoasu! En ollut ensin tunnistaa Kaliumdikromaatiksi, kun tulin Googlella. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tämä kommentti täältä löytyi, oli vain hävinnyt myöhempien kommentien sekaan. :)

    Kannattaa ehdottomasti kokeilla, linssikeitot ovat yleensä jumalaisia, vaikkei tätä nimenomaista reseptiä käyttäisikään. :)

    VastaaPoista