sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Lasihelmia (osa 1)

Kevät alkaa hiljalleen muodostua perinteiseksi ajaksi mennä Kansalaisopiston kursseille. Viime keväänä lasinpuhallusta, tänä keväänä lasihelmiä ja korsetteja.

Lasihelmikurssi oli vain viikonlopun mittainen (13.-16.1.2012), valitettavasti. Kurssiin kuului lähinnä lasihelmien tekemisen perusteita lamppulasi -menetelmällä sekä joitain koristelutapoja.

Korsettikurssi jatkuu koko kevään ajan, 2 tuntia viikossa aina keskiviikkoiltaisin. Osaisin korsetteja tehdä omalla ajallakin, mutta jotenkin niitä ei ikinä ehdi. Liikaa koulua, siivousta, neulomista, nukkumista... milloin mitäkin. Joten nyt sille on omistettu aikaa. :)

Mutta nyt lasihelmistä, korseteista myöhemmin lisää juttua ja kuvia! Lasihelmistäkin tulee toinen postaus, valmiista ja puhdistetuista helmistä. :)

Raaka-aineena käytettiin lasipuikkoja (COE 104).


Kuvassa myös Heidin käyttämiä lasipuikkoja. Keskityin itse pääasiassa vihreän sävyihin, violettiin ja keltaiseen. Kirkasta tuli käytettyä myös, mustaa ja valkoista vain pieniä määriä.

Heidi keskittyy helmen pyörittelyyn.

Minäkään en näyttänyt järin fiksulta suojalaseissa. (Kiitos kuvasta Heidi!)

Työturvallisuudesta johtuen kurssilla tuli käyttää työskennellessä didymidium -suojalaseja. Suojalasit paitsi suojasivat silmiä, myös poistivat oranssiahehkua, joten oli helpompi nähdä ja työstää helmeä.

Heidi sulattaa lasipuikkoa eristysaineella suojattuun metallitikun päähän.
Polttimena toimi nestekaasupoltin.


Olikohan tästä tulossa sieni?

Jotain minäkin nykerrän välillä... (Kuva: Heidi)

Tiloissa oli melkoisen kylmä, koska ulko-ovea pidettiin auki tuuletuksen takia. Pipo oli tarpeen.

Koristelua. (Kuva: Heidi)

Lauantain saalis odottamassa irroitusta tikuista.

2 kommenttia:

  1. Heh, oltiin sit vierekkäisissä luokissa perjantaina. :) Meillä oli hopeaketjukurssin info siinä lasin takana... Mut hauskaa puuhaa tuo lasihelmeily, itekin pari kertaa tolla kurssilla olen ollut.

    Ja nyt oot korsettikurssilla. Mie olin nyt syksyllä siinä, mietin lähtisinkö uudestaan mut en sit viitsinyt, kyllähän tuota kotonakin ehtii tekeen (kun vaan jaksais taas aloittaa)...

    VastaaPoista
  2. Juu, niin oltiin, tunnistinkin sinut, mutta en uskaltanut moikata :). Korsettien kanssa on kyllä kotona aina aloittamisen vaikeus, onneksi on kursseja, niin saa tehtyäkin jotain välillä :D.

    VastaaPoista