tiistai 10. tammikuuta 2012

Sauna

Talvi ja ulkosauna. Sää suosi ja luntakin oli vihdoin satanut, ehkä juuri sitä varten, että pääsin pitkästä aikaa saunaan viime viikonloppuna.


Sain ennen joulua ihka aidon saunahatun. Pari kertaa sitä olen jo ehtinyt testailemaan, mutta jotenkin kerrostalon sauna ei ikinä ollut riittävän tunnelmallinen minkäänlaisia kuvia varten. Ja reilun puolen tunnin saunavuoro ei riitä sekä saunomiseen että kuvaamiseen.


Saunahatulla sanotaan olevan terveydellisiä vaikutuksia. 100% villaa oleva hattu suojaa päätä ja hiuksia - osittain myös kasvoja - saunan kuumuudelta. Saunahatun sisällä lämpotila pysyy matalampana ja kuuma vesihöyry ei osu suoraan päähän. Lipallinen hattu suojaa kasvoja. Hattu saattaa ehkäistä saunan jälkeistä päänsärkyä (jos siihen on taipumusta), sillä se ehkäisee päänverisuonten laajenemista lämpimässä ja supistumista kylmässä jäähyttelyn aikana.

Minun saunahattuni on Personal Design Hat Oy:n Leeni -tuotteisiin kuuluva Hehku (harmaana alhaalla vasemmalla), hiilenmustana tietenkin. Leeni hatut ovat siitä hyviä, että ne ovat 100% villaa (ei tarvitse pestä liian usein, pelkkä tuuletus ja pyöritys hangessa riittävät saunomisten välillä) ja voi pestä kotioloissa pesukoneessa ilman, että ne menettävät muotonsa.

Itse olen saunassa melko herkkä koville löylyille - rakastan saunomista, mutta en liian kovia löylyjä, joista taas Mr.T. pitää turhankin paljon. Saunahattu auttoi minua selviytymään löylyistä pikkuisen paremmin. Hatun lippa alaslaskettuna suojasi kasvoja pahimmalta kuumuudelta. Olen tähän asti käyttänyt saunahattua hiukset kosteina, mutta hoitoainettomina. Pitäisi kokeilla seuraavalla saunomiskerralla laittaa hoitoainetta hiuksiin ennen saunaan menoa. :)Saunahatun lisäksi tarvitsisin saunaan ehkä saunatossut, koska ensimmäisenä minulta ylikuumenevat varpaat. Sopivasti kotoa löytyykin jotain huopaa, eli yksi idea lisää tehtävien asioiden listalle. :D


ps. Pahoittelut. Skanneri näemmä nipsaisi alimman kuvan reunoista pois.
Vaakasuoraan menevä teksti: Leeni (tm) saunatuotteet.
Pystysuoraan: Lumoaviin hetkiin lapsille ja aikuisille.

1 kommentti:

  1. Enpä tiennyt, että saunahatusta on oikeasti jotain hyötyä!

    VastaaPoista