lauantai 6. lokakuuta 2012

Blingblingiä valmistamassa osa 1

Blingbling - eli Kansalaisopiston Hopeasavi-kurssi.


Tänä syksynä olen mukana ihastuttavan monella Kansalaisopiston kurssilla: keramiikkaa, hopeasavea ja pitsinnypläystä. Hopeasaven vuoro oli tänä viikonloppuna - tuntuipas melkein liian lyhyeltä kurssilta, mutta kukkaro ei ehkä olisi kestänyt yhtään useampaa päivää hopean kanssa läträämistä.

Sijoitin rahani (47e) siveltävään hopeapastaan, jota pienessä putelissaan oli 20g. Määrä vaikuttaa lukuna jokseenkin pieneltä, ainakin hintaansa nähden, mutta kyllä siitä aika monia koruja sai aikaiseksi kuitenkin.Lyhtykoison kukinto

Valitsin siveltäviksi asioiksi erilaisia kasveja, joita satuin löytämään edellisen viikon ja edeltävien päivien aikana. Halusin ehdottomasti löytää jonkinlaisen kolmiulotteisen kasvin, mutta sen löytäminen olikin melkoisen vaikeaa. Kasvi nimittäin ei voinut olla käpy, pähkinä, tammenterho eikä mikään kovinkaan kova tai suuri asia - sellaiset kuulemma tuppaa poksahtamaan uunissa. Etsinnässä oli siis paperimainen ja kevyt, kolmiulotteinen möykelö. Onneksi internetin ja käsityöblogien avulla tuli bongattua lyhtykoiso ja vielä suurempi onni oli, että Viherlandia myi huonokuntoisia sellaisia alennuksella pois. 


Muratti

Kurssin aikana tuli havaittua, että muratin kaltaiset jämäkät lehdet olivat helppoja käsitellä ja päällystää. Pehmeämmät lehdet - vaikka olisi lehtiruodit olleetkin selkeät ja muoto vaikkapa poimulehtimäisen ryttyinen - tahtoivat painua kasaan ja litistyä valmistuksen aikana. 


Ötököiden jäystämä lehti kiinnosti. Saisikohan tästä pitsiä?


Pienen pieni poimulehti


Heidi sivelee lehteään. Ihastuttava idea leikata lehteen kirurginveitsellä reikä! <3

Hopeasavi leviteltiin valitun kasvin/asian päälle siveltimellä. Itse käytin ihan vaan vesivärisivellintä. Pasta oli olemukseltaan kuin ohutta savilääriä. Pastakerroksia tarvittiin useampia, sitä enemmän aina mitä ohuemmalti hopeaa sivelee kerrallaan. Perjantaina tuli siveltyä kymmenisen kerrosta kasveihin, lauantaina enemmän, kun piti päästä lopusta hopeasta eroon. Koruista tuli silti melko ohuita, eli pastaa voi laittaa todellakin reilusta. 


Mömmeliä. Käytetty hopea oli hienohopeaa 999.

Onpas tästä tulossa aivan hävyttömän pitkä postaus lukuisten kuvien takia. Täytynee ehkä jatkaa seuraavassa postauksessa! 

2 kommenttia:

 1. Eiii, en kestä tätä jännitystä! Palan halusta nähdä valmiita tekosia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :P

   Aivan valmiita saa ehkä odotella hetkisen, koska viimeistely jäi vähän niin kuin kotihommiksi.. Mutta jotain valmiimpaa luvassa toivottavasti piakkoin, kenties jo huomenna! :)

   VastaaPoista

   Poista