sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Blingblingiä valmistamassa osa 2

Esittelyssä perjantaina aloitetut korut: poimulehti ja lyhtykoiso. 


 Hopeapastan levittäminen kävi helpommin, kun kiinnitti lehden hammastikulla pesusieneen. Samalla syntyi myös reikä, johon voi kiinnittää ripustuslenkin myöhemmin. Poimulehti sai kymmenisen kerrosta hopeapastaa takapuolelleen. Jokaisen kerroksen välissä edellisen kerroksen piti ehtiä kuivumaan - onneksi apuna oli hiustenkuivaaja. 


Kasviosa irtosi hopeasta kuivuttuaan kunnolla - tai paloi viimeistään poltossa pois. Jäljelle jäi mattavalkoinen, hopeinen lehti. Valkoinen aine on jotain poltossa syntynyttä polttokuonaa, joka piti harjata teräsharjalla pois ennen muiden viimeistelyjen tekemistä. 


Päätin ainoastaan harjata lehdestä kuonan pois. Lehdestä tuli vaimean kiiltävä, joka miellytti ainakin omaa silmääni enemmän kuin kirkkaan kiiltävä lehti. Toisekseen röppöpintainen lehti vaikuttaa melko haastavalta kiillotettavalta. Nyt koru olisi enää lisäosia (ripustuslenkki ym.) vailla. Lyhtykoison päällystäminen hopeapastalla oli haastavampaa kuin lehtien. Välillä se tahtoi irrota hammastikustaan, ja pastan levittäminen tökki muutenkin hivenen - ilmeni, että kukinnon pinnassa oli pienen pieniä karvoja, joita en huomannut ennen kuin vasta parin pastakerroksen jälkeen. Kymmenen - yksitoista kerrosta pastaa.Möykelön kohdalla jännitin kovasti, räjähtääkö se uunissa. Kukan sisällä saattoi nimittäin olla siemenpallero - en ollut tajunnut tarkistaa asiaa ennen pastan levitystä. Onneksi uunista tuli ehjä ja siro yksilö. Tässä kuvassa näkyy ripustuslenkki - hienohopeinen lisäosa (lenkki, jossa on tappi) painettiin kiinni kasviin pastan levityksen seitsemännellä kierroksella.Kiinnitystä vahvistettiin töpöttelemällä pastaa joka kierroksella lenkin tyveen. Ylempi kuva: suoraan uunista, valkoinen kuonakerros. Alempikuva: harjattu. Koru olisi ollut aika nätti näinkin, mutta halusin kokeilla vähän jotain viimeistelyjä enemmänkin. Hurjan kiiltävää en halunnut, joten päätin kokeilla....


...patinointia. Tämä on patinoitu kastamalla rikkimaksaliemeen, hangattu kastelun jälkeen ja huuhdeltu. Uriin rikkimaksaa siveltiin hieman enemmän pienellä siveltimellä. Hauskaa rikkimaksassa tuntuu olevan, että huuhtelusta huolimatta tämä koru tuntuu tummuvan edelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti