perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäiset värjäykset

Käväisin mökillä toukokuun lopulla. Suuri oli himoni päästä värjäyspadan äärelle, ja onneksi himoni tulivat ainakin osittain tyydytetyksi. Viitasaarella ei toukokuun lopulla vielä hirvittävästi ollut tarjolla erilaisia aineksia värikattilaan, joten tällä kertaa mentiin lähinnä puiden lehdillä värjäten. 


Vihreiden lankojen pohjalla oli valkoista Novitan Pikkusiskoa (kaksi vyyhteä) ja kerän verran Nallea. Mussukat värjättiin pihlajanlehdillä, joita ei tällä kertaa oltu liotettu yön yli. Puretusaineina alunaa ja hiukan kuparivihtrilliä.

Keltaisten lankojen pohjalla käytettiin ainoastaan Nallea (kaksi kerää), ja ne värjättiin koivun lehdillä. Lähes kaikki lehdet olivat tuoreita, mutta heitin sekaan jonkin verran kuivattujakin lehtiä, kun sattui varastoista löytymään. Kuivatut lehdet olivat siskon säilömää vuosikertakamaa jostain vuosituhannen alkuvuosilta, voi olla, ettei niistä väriä irronnut yhtään, mutta sinnepä ne kattilaan hyvin mahtuivat sekaan.


Kaikki näistä ihanuuksista eivät jääneet täyttämään minun korejani, vaan vyyhti vihreä ja keltaista Nallea lähtivät eteenpäin työkaverille synttärilahjaksi. :)

Juhannuksena pitäisi taas mennä mökille, saas nähdä mitä ihania väriviritelmiä tulee silloin kokeiltua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti