keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Riemunkirjava rantakassi

Suuressa asustehaasteessa oli toukokuussa aiheina kesälanka tai itsensä haastaminen. Päädyin kokeilemaan molempia vaihtoehtoja, ensimmäisenä kesälankaa kesäkassissa, toisena oman kärsivällisyyden haastamista mysteerikalin muodossa. Mutta mysteerikalista myöhemmin, nyt esittelyssä kesäisempi työ. 


Halusin käyttää olemassa olevaa lankavarastoani haastetyöhön enkä lähteä heti ostamaan uusia lankoja. Kesälangan etsiminen ja valikoiminen olikin hieman haastavaa, koska suurin osa varastoni langoista on villalankoja tai mohaireja - ei kauhean kesäistä. Olin saanut kuitenkin ystäviltä valmistujaislahjaksi pari kerää Puro Batikia, joka sai tällä kertaa esittää kesälankaa. Perustelin Batikin olevan kesälankaa itselleni, sillä langassa ei ole lainkaan villaa, ja lanka tuntuu mukavan viileältä käteen neulottaessa. Väritkin ovat mukavan kesäiset syksyiset.

Koska olin tehnyt jo saman värisestä Batikista aiemmin huivin, tahdoin tehdä jotain muuta ja vieläpä vähän kesäisempää. Malliksi valikoitui Heidi Kirrmaierin ihana rantakassi, Medano Beach. Pieniä modauksia kassiin piti tehdä, alkuperäisen ohjeen mukaan kassi ei olisi sileää neuletta, mutta langan liukuvärjäyksen vuoksi halusin itse ennemmin sileän pinnan. Toinen poikkeama ohjeesta onkin kassin suulla oleva reikärivi sekä koristenauha, joita ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulu. Malli: Medano Beach by Heidi Kirrmaier (ravelry)
Puikot: 3,5mm (80cm pyörö)
Lanka: Puro Batik
Menekki: 256g

Rantsukelejäkin on mukavasti viime aikoina ollut, eli kassia on tullut testattuakin. Pyyhkeen ja uikkarien kantamiseen kassi on aika bueno, mutta kauppatavaroiden kantamiseen se venyy vähän liikaa... Arvotavaran (kännykkä, lompakko ja avaimet) säilyttämisen kannalta vetoketju olisi aika näppärä, mutta pitää harkita sen laittamista joskus myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti