maanantai 13. huhtikuuta 2015

Neulottu hame

Olen aina suhtautunut vähän epäillen neulottuihin hameisiin (tai alaosiin ylipäätään), mutta vihdoin koitti se aika, kun minunkin oli pakko kokeilla alaosan vaatekappaleen neulomista. Tämä hame on oikeastaan neulottu jo alkuvuodesta Suureen Paita- ja Pipohaasteeseen (kahelisti paitoihin kuuluvat myös alaosan vaatteet), mutta hame on odotellut ensin kuminauhaa vyötärölle ja sittemmin sopivaa kuvaushetkeä.


Malli: 04. Naisen neulottu hame by Lea Petäjä (Novita syksy 2012/Ravelry)
Puikot: 4,5mm, 3,5mm (80cm pyörö)
Lanka 1: Novita 7 veljestä,  keskiharmaa (42g)
Lanka 2: Novita 7 veljestä, tummankeltainen (46g)
Lanka 3: Novita 7 veljestä, luonnonvalkoinen (81g)
Lanka 4: Novita 7 veljestä, ruskea (87g)
Lanka 5: Novita 7 veljestä, vaaleankeltainen (15g)
Lankamenekki yhteensä: 268g
Muut tarvikkeet: pyöreää kuminauhaa vyötärölle

Kasvivärjättyjen Seiska Veikkojeni varasto tuntuu olevan ehtymätön, varsinkin erilaisten keltaisten sävyjen osalta, joten sain suureksi ilokseni ängettyä tähän hameeseen paria kasvivärjättyä lankaa.


Monissa neuleohjeissa minua ärsyttää, että ohjeissa koko pitää päättää yleenä vyötärön tai rinnanympärysmitan perusteella. Niin oli tässäkin hameessa, ja olin leveälanteisena hieman helisemässä, kun en tiennyt, kuinka paljon missäkin koossa oli tilaa lantiolle. Päätin kuitenkin tehdä pienen koon mukaan, sovitella aina välillä, ja tehdä vyötäröä kohden ylimääräisiä kavennuksa kapeampaa vyötäröä tavoitellen. Muodon puolesta hameesta tuli aika hyvä, joskin tämä on ehkä hieman tyköistuvampi lantiolta kuin ohjeen mukainen hame.

Hame kaipaisi kaverikseen vielä kunnollista alushametta - mallin reikäriveistä nimittäin pilkistelee sukkahousut itseäni häiritsevästi (vaikka todennäköisestihän tähän ei kiinnitä huomioita kukaan muu kuin minä itse).

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Värit ovat kyllä ihan minun värimaailmaani, ja mallikin on aika hauska - vastaavaan siksak -kuvioon törmää aika usein sukissa, mutta hyvinpä se tuntui hameessakin toimivan. :)

      Poista