torstai 16. huhtikuuta 2015

Opus Spicatum (eli kuinka opin kirjoneuletta)

Neulomisvuosieni aikana olen pariin otteeseen yrittänyt opetella tekemään kirjoneuletta, mutta olen ollut vähän kärsimätön opettelemaan sitä. Nyt minusta alkaa pikku hiljaa tuntumaan siltä, että olen oivaltanut jotain tärkeää tekniikasta, oikeasta tavasta pitää lankoja, ja lankadominanssista. Nämä oivallukset sain tehdessäni Opus Spicatum -baskeria, ja innoissani piti tehdä vielä toinen pipo samalla mallilla eri langasta ihan vain varmistaakseni, että onnistuisiko toinenkin lätsä yhtä hyvin.Malli: Opus Spicatum by Kate Gagnon Osborn (Ravelry)
Puikot: 4mm, 4,5mm (40cm pyörö)
Lanka 1: Garnstudio Drops Lima, harmaa (42g)
Lanka 2: Garnstudio Drops Lima, vihreä (32g)
Lankamenekki yhteensä: 74g


Olen näihin molempiin baskereihin melkoisen tyytyväinen. Kirjoneule onnistui mielestäni odotettua paremmin - neule ei tunnu mistään pahemmin kiristävän. Pingoitus ruokalautasen avulla muotoili pipon mukavan baskerimaiseksi ja pingotus on tuntunut pitävän käytössä. Harmaa-vihreästä baskerista on tullut kevään piposuosikkini, kelta-ruskea meni sisarelleni käytettäväksi. 


Malli: Opus Spicatum by Kate Gagnon Osborn (Ravelry)
Puikot: 4,5mm, 5mm (40cm pyörö)
Lanka 1: Garnstudio Drops Nepal, ruskea (38g)
Lanka 2: Garnstudio Drops Nepal, keltainen (34g)
Lankamenekki yhteensä: 72g


4 kommenttia:

 1. Upea ja tasaista jälkeä :) mä kans takkuan kirjoneuleen kanssa. Yli kolmen silmukan juoksut tuottaa kamalaa jälkeä. Finnish invasion-sukan kuvio on helppo jos hakusess on lyhyitä langanjuoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin aiemmin kokeillut vain todella helppoja kirjoneuleita, kahden silmukan juoksuja, ja ne kiristivät ja kinnasivat aina sieltä täältä. Tässä pipossa oli kuitenkin jopa neljän silmukan juoksuja! Kyllä tämä tästä, pikku hiljaa. :D

   Finnish invasion vaikuttaa aika kivalta kuviolta, täytyy laittaa muistiin ja kokeilla. :)

   Poista
 2. Aloitit sitten heti reteesti kahdella lätsällä :-D Hienoa jälkeä, kadehdittavan siistiä suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä nyt vähempään voi tyytyä! :D Melkein tein kolmannenkin, mutta ei löytynyt hatulle kotia, niin piti tyytyä vain kahteen.

   Poista