perjantai 24. huhtikuuta 2015

Pitsinen bolero

Nyt olen uskaltaunut vihdoin lasten vaatteista paremmin kokeilemaan aikuisten neuleita - muitakin kuin asusteita siis. Kahelien Suuren Paita- ja pipohaasteen innoittamana neuloin maaliskuussa pitsiboleron ja yllätyin - ei se ollutkaan kauhean vaikeaa tai edes vaativaa tehdä aikuisen ihmisen kokoista vaatekappaletta. Mitä tässä on tullut oikein vuosia ihmeteltyä ja pelättyä? En ymmärrä.


Malli: 04. Naisen neulottu taikabolero by Arja Viitala (Ravelry / Novita)
Puikot: 5,0 mm
Lanka: Novita Rose Mohair
Lankamenekki: 100 g


Bolerossa ei ohjeen mukaan ollut mitään kiinnitystä edessä. Ei kai bolero mitään kiinnitystä välttämättä olisi tarvinnut, mutta itsestäni sellainen tuntui olevan paikallaan. Olisihan tuohon voinut jonkin napin ja lenkin neuloa/ommella, mutta päätin itse laittaa boleroa hieman kiinni koruneulalla. Vuosien takainen Viron tuliainen taitaa olla jonkinlainen perinnekoru (tai ainakin sen henkinen). Löytyipäs sillekin jotain käyttöä. 

6 kommenttia:

 1. Hirmuisen kiva pikkubolero. Sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Täällä ois tarvetta bolerolle. En oikein ole tottunut käyttämään boleroita tai hihattimia, mutta usein huomaa sellaiselle olevan todella tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin vierastan aika usein boleroita ja hihattimia, tai ainakana en ole niitä tottunut käyttämään, vaikka ovathan ne ihan mukavia vaatekappaleita. Ehkä näin uuden neulotun boleron myötä sitä itsekin oppisi käyttämään boleroita enemmän. :)

   Poista
 3. On kyllä nätti bolerokin :) (Jumituin nyt lukemaan sun blogia, kun tänne eksyin :D Onneksi eksyin!)

  VastaaPoista