sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Laihistelua 6/6 - laihistelun loppu

Niin se taas vuosi laihistelua vierähti. Viime vuoden tavoitteena oli laihduttaa lankavarastoa taas kaksi kiloa - aivan tavoitteeseen ei päästy, mutta yllättävän lähelle kuitenkin.

Kokonaissaldo
Käytetty yhteensä: 5542g
Lahjoitettu/myyty: 1969g
Ostettu: 5190g
Saatu: 660g
Lopputulos: -1661g


Lisäksi vuoden loputtua puikoille jäi lankaa roikkumaan muutamaan vielä keskeneräiseen työhön.

Mikäli omiin Ravelryn muistiinpanoihini on luottamista, niin viime vuonna kulutetut lankagat (yli 5,5kg) tuli käytettyä 58:aan eri neule- ja virkkausprojektiin. Joukkoon kuului yllättävän vähän sukkia ja lapasia, ja minulle poikkeuksellisen paljon kokonaisia vaatteita - ennen viime vuotta en ollut oikeastaan neulonut mitään asusteita kummempaan.Lankojen ostotottumuksissa ei enää ainakaan loppuvuonna tapahtunut suuria muutoksia - oppi siitä, että ostan lankoja vain kun tiedän mihin työhön ne ovat menossa, on selvästi mennyt perille. Ei enää sattumanvaraista halvennusshoppailua.  Nyt pitäisi enää kehittää itselle toimiva metodi, miten saisin lankakorin pohjalla majailleet langat paremmin liikkeelle...

... ja siinä minua auttanee Ravelryn jono (queue). En ole oikein oppinut laittamaan ohjeita tai malleja suosikeiksi (favorites) vaan kaikki minua miellyttävät ohjeet joutuvat aina jonoon. Jonossa voikin sitten hyvin yhdistellä varastoon (stash) lisättyjä lankoja ohjeisiin, jolloin myöhemmin näkee nopeasti, mhin ohjeeseen on jotain tiettyä lankaa ajatellut käyttää - ja onko sitä riittävästi kyseiseen malliin.

Että vielä kun ehtisit käydä Ravelryn jonon ja kaikki varaston langat läpi, ja kirjata suunnitelmat ylös. Ehkäpä minulla on vielä joskus kohtuullinen lankavarasto.Mitäs sitten tälle vuodelle?

Ajattelin tänäkin vuonna jatkaa lankalaihista. Tavoite voisi olla edelleenkin sama 2 kiloa - siihen ei tunnu olevan mitenkään mahdotonta päästä, ja toisaalta pettymyskään ei ole liian suuri, jos tavoitetta ei tule saavutettua. 

Pelkän vähentämisen sijaan minulle olisi tärkeämpää saada varaston vanhimpia lankoja liikkeelle. Mutta täytyy ehkä käydä varastoa vielä tarkemmin läpi ja suorittaa tarkistuspunnitukset ennen kuin teen mitään tämän suurempia suunnitelmia. :)

ps. lankalaihiksen kannalta vuosihan tuli aloitettua aivan loistavasti - shoppailemalla hieman lisää lankaa.. Tästä on hyvä aloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti