torstai 21. huhtikuuta 2016

Sinistä ja vihreää

Kevät. Se tulla rymisee näemmä melkoista vauhtia. Jyväskylässä lumet ovat sulaneet melkoisen hyvin, mutta kyllä kinoksia vielä näkee ikkunasta ulos katsellessa. Nämä kuvat tosin ovat kuukauden takaa, ja siksipä niin kovin talvisia.

Jämälangat - mikä ihana tekosyy neuloa kämmekkäitä. Ja mikä parempaa - mikä ihana tekosyy neuloa raidallisia kämmekkäitä. Sillä raitoja, jos jotakin, minä rakastan.


Malli: Omasta päästä
Puikot: 2,5mm
Lanka 1 (sininen): Tuntematon sukkalanka
Lanka 2 (vihreä): Schoppel-Wolle Zauberball
Lankamenekki yhteensä: 22g

Jostain kumman syystä (mitä varmasti en ole maininnut blogin viime postauksissa, jotka myöskin ovat käsitelleet kämmekkäitä) olen kevättalven aikana neulonut aika paljon kämmekkäitä. Niin paljon, että peruskämmekkäiden tekemiseen en tarvitse enää ohjetta, vaan kämmekkäät syntyvät peukalokiiloineen kaikkineen ihan omasta päästä. 

On ihan mukava tunne, kun on neulonut jotain tiettyä (kuten nyt vaikka kämmekkäitä) niin paljon, että muistaa rakenteen ulkoa ja osaa soveltaa sitä erivahvuiselle langalle ja erilaisille silmukkamäärille sujuvasti. Odotan vielä tätä samaa ahaa-elämystä tapahtuvaksi sukille ja erilaisille kantapäille - ärsyttää, kun perussukissakin pitää vielä kyttäillä kantapäiden ohjeita.

Malli: Omasta päästä
Puikot: 2,5mm (resori), 3mm
Lanka 1 (sininen): Kotikulta Villainen 20g
Lanka 2 (vihreä): Hjertegarn Basic 20g
Lankamenekki yhteensä: 40g

Neuloessani kämmekkäitä urakkani sai hieman ihmetystä - kuka oikein neuloo pari tolkulla kämmekkäitä, kun yhdellekin parille voi joskus olla vaikea löytää käyttötarkoitusta.  Ihmettely sai minut miettimään erilaisia kämmekkäiden käyttötarkoituksia.

Nämä kämmekkäät neuloin ompelijoille - viileään työympäristöön työhön, jossa käsien pitää pysyä myös lämpiminä ja sormien on oltavana vapaana. Olen neulonut kämmekkäitä myös äidilleni töissä käytettäväksi (päätetyöskentelyä), sukulaisille tupakkahansikkaiksi, hihan korvikkeiksi, nahkahansikkaiden päällä käytettäviksi... Huh, kyllähän niille käyttöä näemmä löytyy, kun vähän pohdiskelee. :)

2 kommenttia:

  1. Sinuun on selvästi iskenyt kämmekäsvillitys! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :) Sitä se isommalle työkaveriporukalle neulominen saattaa aiheuttaa :D

      Poista