perjantai 15. huhtikuuta 2016

Testauksessa uusi lanka

Talvella massiivista kämmekäsurakkaani aloitellessa laitoin lankalaihiksen osalta elämän aika ranttaliksi. Olin löytänyt kasan erilaisia ihania kämmekäsohjeita, jotka sopivat tehtäväksi 3 millin puikoilla, mutta sopivaa lankaa - Novitan Nallen lisäksi - ei varastostani löytynyt. Joten mikä ihana tekosyy päästä kokeilemaan jotain minulle uutta lankamerkkiä ja vähän shoppailemaan lankoja.Etsinnöissäni päädyin lopulta Lankamaailmaan ja tilasin sieltä Hjertegarnin Basic -lankaa. Langassa on 75% villaa ja 25% polyamidia - tyypillistä sukkalankaa siis. Metrimääräisesti ja puikkosuosituksiltaan lanka vaikuttaisi vastaavan aika hyvin Novitan Nallea. Ja värikartankin ollessa houkutteleva, lähti tilaukseen neljää eri väriä.

Neulomistuntuma langassa on ihan ookoo, hieman Nallea pehmeämpää, mutta tahtoo ehkä hieman herkemmin hajota säikeiksi neulottaessa.  Kaikki langasta neulotut kämmekkäät lähtivät maailmalle, joten en osaa sanoa mitään vielä kulutuksen kestosta ja nyppyyntyvyydestä. Mutta lankaa jäi vielä varastoon - pitäisi neulaista itselle sukat, joilla testata langan todellista kestävyyttä ja pestävyyttä.Malli: Eowyn Mittens by Anne Ala-Pöntiö
Puikot:  3mm
Lanka: Hjertegarn Basic
Lankamenekki: 30gMalli: Nalu Mitts by Leila Raabe (ravelry)
Puikot:  3mm
Lanka: Hjertegarn Basic
Lankamenekki: 32g

Ihastuin Nalu Mittsin kiemurtelevaan kuvioon välittömästi - pakko oli päästä tekemään. Kuvio on kovasti samanlainen kuin  aiemmin neulomissani Kalajoki-sukissa.


Malli: 6-kämmekkäät by Johanna Pyy (ravelry)
Puikot:  3mm
Lanka: Hjertegarn Basic
Lankamenekki: 40g

Ravelryn kämmekäsohjevalikoimaa selatessa 6-kämmekkäät pistivät nopeasti silmään erilaisuudellaan. Aina nurin neulotulla pohjalla kiemurtelevat pienet palmikot muodostavat ihanan hunajakennopinnan kuusikulmioillaan. Pelkäsin ohjeen olevan kovinkin vaikea, mutta olin väärässä - palmikkokuvio oli todella helppo. Kämmäsin itse kämmekkäiden kämmenpuolella, tein yläreunaan tavallista resorineuletta pikkupalmikoiden sijaan, mutta toimiihan se noinkin. Tavallinen resori tuntuu vetävän neuletta hieman palmikkoresoria enemmän kasaan, joten kämmekkäät istuvat yläreunasta hieman tiukemmin sormia vasten.Vielä olisi varastossa Hjertagarnia odottamassa, että mitähän siitä neuloisin. Viininpunaisesta aion ainakin tehdä pitkään mietinnässä olleet Arkadian Ullat.  :)

2 kommenttia:

  1. Mulla meinas hajota pää ton Hjertegarnin kanssa kun kerran tilasin. :D Se menee kyllä säikeiksi niin helposti, että tällainen hosuva ja hösyävä neuloja saa melkoisia tuhoja aikaiseksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä säikeisyys on ärsyttävää - mulla lanka pysyi jokseenkin koossa, mutta voin uskoa, että jatkuva langan kanssa tappelu käy hermojen päälle.

      Poista