sunnuntai 21. elokuuta 2011

Lisukkeita elämään

Huh, häät vihdoin takana ja edessä kämpän raivaaminen jatkobileiden jäljiltä. Onneksi sotku koostuukin lähinnä tyhjistä tölkeistä ja pulloista sekä likaisista laseista. Ei paha. Mutta vielä tänään ei viitsi siivota kunnolla! :D

Jatkoilla oli vähän nöppösteltävää ja boolia talon puolesta. Reseptejä on niukalti tarjoiltavana, mutta laitetaanpas jakoon ne vähät, mitä pystyy! :)


Omenainen booli

Sourz Apple -likööriä
Leijona -viinaa
Helmeilevää omenaviiniä
Novelle Friss Sitrusta

(valkoviiniä)

Yksi pullo (75cl) likööriä riittää yli ämpärilliseen (10l) boolia. Jellonaa kannattaa käyttää sen mukaan, miten vahvaa boolia haluaa. Sourz Apple peittää melko hyvin viinan maun, eli juomasta saattaa tulla hyvinkin petollista. Helmeilevää omenaviiniä meni ämpärilliseen 2 pulloa ja loppu ämpäri täytettiinkin sitten Frissillä. Omenaviinin voi korvata hyvin myös valkoviinillä tai muuten vaan lisätä tuomaan hieman kuivuutta booliin.


Salsa

3 tomaattia
1 paprika
1 sipuli
1 tuore chili (tai oman maun mukaan)
4 valkosipulin kynttä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
6 rkl sitruunamehua
tilkka öljyä
mustapippuria


1. Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Lisää öljyä pannulle ja lisää sipulit.
2. Pilko tomaatit ja paprikat. Hienonna chili ja valkosipuli hyvin. Lisää pannulle sipulin kanssa.
3. Hauduta aineksia pannulla rauhassa, kunnes sipuli ja paprika ovat pehmenneet sopivasti.
4. Lisää sokeri, suola ja sitruunamehu. Rouhaise mustapippuria hieman.
5. Jäähdytä ja nauti.

Huom. Tuoreet kasvikset päästävät nestettä melko runsaasti. Vihannekset kannattaa pilkkoa kunnolla pieneksi tai pyöräyttää valmista salsaa aavistus tehosekoittimessa.


Tulisuus riippuu hyvin paljon siitä, mitä chiliä käyttää. Ohje on aika tavalliselle, miedommasta päästä olevalle chilille, mitä löytyy varmaan jokaisesta ruokakaupasta nykyään. Kuivattua chiliä käytettäessä kannattaa chili lisätä ensimmäisenä pannulle tilkkaseen öljyyn kuumentumaan ja päästämään aromeita.


ps. Joku söi kaiken salsan ennen kuin ehdin ottamaan kuvia. Mahdolliset kuvat seuraavat perästä päin! :D

edit. 30.8. kuvia.

3 kommenttia:

  1. Voin suositella tätä salsaa lämpimästi, etten jopa sanoisi tulisesti!

    VastaaPoista
  2. Ketkähän siellä oli salsaa napostelemassa kokoajan *rolleyes* hyvää oli.

    VastaaPoista
  3. no ketkähän tosiaan.

    Olisi pitänyt ehkä vain olla tomaatit ja paprikat pienemmäksi pilkottuna tai käyttää puolet koko mössöstä tehosekoittimen kautta. Mutta hyvinpä näytti maistuvan rakenneviasta huolimatta :D

    VastaaPoista