tiistai 30. elokuuta 2011

Syksyn sadon ruokaa

Rakastan syksyä. Rakastan syksyn tuoreita vihanneksia, sieniä, marjoja, puhtaita raaka-aineita, joita saa kerättyä suoraan luonnosta tai kotipellosta. Syksy on ehdottomasti paras vuodenaika ruoanlaittoon! :)

Tällä kertaa voisin esitellä ruoan, jota tehdään meillä syksyisin aina, kun saan vanhempien luota vähän liikaa kesäkurpitsaa...


Syysvuoka

6-8 perunaa
4 pienehköä porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 sipulia
400g jauhelihaa
4 valkosipulinkynttä, pitkittäin halkaistuna
1 chili
1 lihaliemikuutio
yrttejä
mustapippuria
3-4dl vettä

1. Pilko kasvikset valmiiksi.
2. Kypsennä jauheliha. Ripottele lihaliemikuutio jauhelihan joukkoon, hämmennä kunnolla ja katso, että kuutio sulaa. Mausta jauheliha chilillä, mustapippurilla ja yrttimausteella.
3. Lado kasviksia ja jauhelihaa vuorotellen uunivuokaan. Muista törkkiä valkosipulit mukaan.
4. Lisää neste.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa niin pitkään, että perunat ovat kypsiä.


Vuoka on helposti muunneltavissa kasviksia vaihtelemalla... Tomaatti, paprika, pavut, herneet, jne. sopivat vuokaan myös mainiosti. Ja erilaiset sienet, nom!


1 kommentti:

  1. Kiesus, miten hyvää apetta tuli! Jätin perunat laittamatta, mutta meillä oli lantun ja kukkakaalin jämät, jotka silvoin mukaan. Laitoin 2 dl ruokakermaa ja reilusti vettä. Kesäkurpitsat siivutin sellaisella 80-luvun tasomaisella raastinraudalla tikuiksi ja Neiti oli ihan hulluna ruokaan ja tykkää nykyään kesäkurpitsasta! Parasta!

    (Äsken kävin hiippailemassa keittiössä ja mätin suoraan vuoasta haarukalla naamariin..) Meillä tämä ruoka sai monia nimiä: Syksypaistos, vihannesvuoka ja seikkailuruoka. (Käytiin pyöräseikkailulla, kun ruoka muhi uunissa. Löydettiin Röllin pesä!)

    VastaaPoista