tiistai 30. lokakuuta 2012

Kauan kadoksissa ollut rakkaus

Olen kaivannut kotsan vihkoani vuosien takaa, yläasteelta. Tiesin sen olevan jossain, mutta useamman muuton jälkeen kymmenen vuotta vanhat kouluvihot tuppaavat häviämään. Perusteellisemman siivouksen yhteydessä se kuitenkin löytyi, ja sain rakkaan Masala Tsain ohjeen takaisin. Olisihan noita ohjeita löytynyt internetistä, mutta jostain syystä arvostan tätä reseptiä.

Eilen illalla tuli sitten muinaista reseptiä testattu (vain vaivaiset kaksi ja puoli litraa tuli hörpittyä) - ja oi NAM! Jää kaikki kauppojen ja kahviloiden makusiirapeista tai pikajauheista tehdyt Chai Latet toiseksi. Kevyt maitoonkin tehtynä mausteinen, lämmin ja kermaisa tee oli ehkä parasta, mitä saattoi kylmänä iltana suuhunsa saada... ^_^

Masala Tsai
Maustettu intialainen tee

3 dl vettä
4 kardemummaa
pala kanelia
2-3 neilikkaa
3 dl maitoa
n. 1 rkl mustaa intialaista teetä
1-2 rkl sokeria

1. Kiehauta vesi ja mausteet.
2. Lisää maito ja kiehauta.
3. Lisää tee ja sokeri, anna hautua 5-10 minuuttia.


Ohjeen alkuperästä ei valitettavasti ole tietoa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Vastaavanlainen tapaus oli minullakin vastikää. Etsin ja etsin lapsuuteni rakasta. Viime viikolla löysin sen! Pirkka oli tuonut markkinoille sitruunamurujauheteen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aina niin ihanaa, kun löytää vanhat tutut maut jostain. Itseasiassa itsellänikin on fiiliksiä juurikin sitruunamurujauheteehen. :D Vielä kun jostain löytäisi turkkilaista omenateetä (murutee), niin maailma olisi täydellinen! Tai ainakin melkein. :D

      Poista
  2. Tein aiemmin päivällä omalla reseptillä chai lattea, mutta koska tämä päivä vaan VAATII toisen satsin, päätän haluta vaihtelua ja kokeilla sinun reseptiä myös! Näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista