tiistai 11. helmikuuta 2014

Juhannusruusu nro 2

Aloitin syyskuussa virkkaamaan mattoa uuteen kotiin. Edellisen Juhannusruusun perusteella päätin tehdä samanlaisen, ehkä hieman isomman, ja eri värisenä. Poppelista löytyi sopivasti viininpunaista trikookudetta, joka sopi meille paremmin kuin nenä päähän. 

Ikäväksi yllätykseksi trikookude oli yllättävän epätasaisen paksuista ja matosta oli tulossa paljon pienempi kuin edellisestä Juhannusruususta. Lievästi sanottuna vittuunnuin koko mattoon, ja sen loppuun virkkaaminen jäi odottelemaan parempia tuulia (ja päätyi siksi myös tämän vuoden todolle, jotta varmasti valmistuisi joskus). 

Eihän tuommoisen maton virkkaamisessa onneksi todellisuudessa kauhean kauaa mene, kun vaan ryhtyy toimeen. Maton virkkaamisessa loppuun meni vain muutama päivä, kokonaisuudessaan mattosen virkannee viikossa. Maton kudettakin jäi yli niin paljon, että saatoin aloittaa tekemään meille toista mattoa, Asteria, tällä kertaa oikeasti isompana ja sopivamman kokoisena. Tämä Juhannusruusu päätyi sittenkin meidän asunnon sijasta kaverille. 


Malli: Juhannusruusu (pdf), Kauhavan kangasaitta
Koukku: 8mm
Materiaali: Trikookude
Menekki: 1,9 kg

2 kommenttia:

  1. Rakastan näitä virkattuja mattoja! Ihana väri :)

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen kovin tykästynyt virkattuihin mattoihin! Onneksi oman lattiapinta-alan täytyttyä matoista, niitä voi virkailla myös muulle perheelle ja ystäville. :D

    VastaaPoista