tiistai 11. maaliskuuta 2014

Väärinpäin

Ravelryssa, Kahelien Kalien Suuressa Asustehaasteessa oli helmikuussa aiheena "väärinpäin" tehdyt asusteet. Minulle se tarkoitti kärjestä aloitettuja lapasia, joita pykäsin haasteeseen kolmet.


Malli: Sammaleiset by Nna (Ulla / Ravelry)
Puikot: 3,5mm (80cm pyörö)
Lanka: Novita 7 veljestä
Menekki: 70g

Ensimmäisenä tein haasteeseen Sammaleiset. Mallissa olikin minulle paljon uutta, sillä en ollut ikinä ennen tehnyt kärjestä aloitettuja lapasia enkä intialaista peukalokiilaa. Lisäksi uusien silmukoiden luominen apulangalle tuli aivan uutena tekniikkana vastaan.

Intialainen peukalokiila vaikutti sen verran vekkulilta, että tulen jatkossakin sitä käyttämään - ainakin ihan peruslapasissa. :)


Malli: Kupla by Soile Pyhänniska (Ravelry)
Puikot: 3,5mm (80cm pyörö)
Lanka 1, pohjaväri: Novita 7 veljestä (tummanvihreä)
Lanka 2, kuplaväri: Novita 7 veljestä, (vaaleanvihreä, värjättäy kasviväreillä)
Menekki yhteensä: 66g

En ole vielä kyllästynyt Kupliin! Niitä on luvassa lähitulevaisuudessa lisää. Päätin kokeilla Kuplien neulomista "väärinpäin", sillä alkuperäisen ohjeen kärjen päättely - silmukointi - ei oikein tuntunut minusta luontevalta. Lähinnä olen vain niin kehno silmukoinnissa, että pyrin välttelemään sitä parhaani mukaan. 

Mutta kärjestä aloitettuna Kuplien teko tuntuikin paljon mukavammalta. Käytin aloitussilmukoiden luonnissa tapaa, joka löytyy Melissa Morgan-Oakesin kirjasta Varpaista varteen. Kaipa tuolle luonnille (kahdeksikkona) on olemassa jokin oma nimityksensä, mutta en vain tunne sitä. 

Poiketen alkuperäisestä Kuplan ohjeesta, tein rannekkeen ihan resorilla. Vaaleanvirheää lankaa minulla oli nimittäin vajaa 20 grammaa, eikä kuplia olisi näin ollen riittänyt ranteeseen asti. Mutta resorirannekkeellakin Kuplat toimii oikein hyvin. Että rakastan tuota mallia. <3Malli: Omasta päästä
Puikot: 3,5mm (80cm pyörö)
Lanka: Viking of Norway Vilma
Menekki: 44g

Ja viimeisimpänä ja tylsimpinä, ihan vain yksiväriset, koristeettomat peruslapaset neulottuna kärjestä alkaen. Yksivärisiä lapasia tarvitsee aina, ja itselläni sattui olemaan tarvetta ruskeille lapasille. Lanka on tuubihuivin ja pipon jämiä. :)

2 kommenttia:

  1. Oi :) Tarttis itsekin kunnostautua lapasten neulomisessa... Vähän vaan mietityttää, että miten sen peukalokiilan kanssa tekis kärjestä aloitettujen kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse huomasin tuon intialaisen peukalokiilan kyllä todella näppäräksi - ns. tavallista peukalokiilaa en ole vielä edes yrittänyt väärinpäin. Ainakin Sammaleisten ohjeesta löytyy selkeät ohjeet intialaiseen kiilaan kärjestä aloitettuna, mikäli sellainen kiinnostaa. :)

      Poista