tiistai 1. huhtikuuta 2014

Mitä lankalaihikselle kuuluu? 1/4

Lähdin vuoden alussa mukaan Lankalaihikseen, tavoitteenani pudottaa lankavaraston kokoa vähintään kahdella kilolla, lähtötilanne on noin 13 kiloa. Lupasin itselleni myös, että en osta lankoja enää jemmaa vaan saan ostaa lankoja ainoastaan käyttöön.


Lankavarastoni on vuosien saatossa kertynyt melkoisen suureksi. Olen reilut kymmenen vuotta harrastanut kasvivärjäystä, mutta aktiivinen neuleurani on kestänyt vasta muutaman vuoden, joten lienee ymmärrettävää, että lankoja on kertynyt melkoisesti. Olen tosin huomannut, että kasvivärjättyjen lankanöttösten (20-30 grammaa) paljous hieman vaikeuttaa lankalaihista, koska raitasukkien tekeminen ei innosta, mutta samaa väriä olevaa lankaa on usein niin vähän, että siitä ei saa yksinään edes lapasia. Juuri tämän takia on tullut ostettua joka kuussa seiska veikkaa hieman kasvivärjättyjen lankojeni kaveriksi (erinomaisena esimerkkinä mainittakoot helmikuussa tehdyt vihreät Kuplat)...


Laihiksen ensimmäinen neljännes on sujunut melko mainiosti - uutta lankaa on tullut ostettua, mutta kohtuullisesti ja aina vain tarpeeseen ja tiettyyn käyttötarkoitukseen. Olin haastanut itseni neulomaan vuoden aikana kolme kiloa, ja jo nyt voin todeta tavoitteen tulevan täyttymään helposti, nyt kun on neulottu jo yli kaksi kiloa.

Kolmen kuukauden jälkeen lankalaihikseni näyttää tältä:
Käytetty: - 2294g
Lahjoitettu: - 620g
Saatu: +486g
Ostettu: +1000g
Kokonaistilanne: -1428g


2 kommenttia:

  1. Onpas sulla hyvä tilanne :) Hienosti oot miinuksella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin vielä näyttää hyvältä, toivottavasti ei tule lihottua loppuvuoden aikana! :D

      Poista