keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Neuleita pienelle

Vähän aikaa sitten sukuun putkahti pikkarainen poika. Vauvalle onkin sitten saanut neuloa, virkata ja ommella yhtä sun toista tässä viime aikoina. Aloitetaan näiden lapsille sopivien töiden esittely kuitenkin neulomispuolelta.


Malli: Baby Surprise Jacket by Elizabeth Zimmermann (Ravelry)
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3,5mm (80cm pyörö)
Lankamenekki yhteensä: 68g
Muut tarvikkeet: 5 kpl nappeja

Olin törmännyt sattumalta Ravelryssä Baby Surprise Jacketiin, mutta se pääsi kyllä välittömästi jonoon odottamaan sopivaa neulomishetkeä. Mielestäni tuossa mallissa raidoitus on todella mielenkiintoinen, ja takki,joka neulotaan yhtenä kappaleena, on rakenteellisesti kiehtova. Siispä hamusin käsiini kirjastosta Suuren Käsityölehden (2/2011), jossa ohje oli julkaistu suomenkielisenä.

Takki oli todella nopea ja helppo neulottava. Suomenkielisessä ohjeessa oli joitain omituisuuksia (jätettiin ehkä mainitsematta jotain), mutta takki onnistui ihan hyvin, kun vain oli välittämättä ohjeen pienistä epäselvyyksistä. Tilasin takkia varten Kangastukusta sydännapit erään kangastilauksen yhteydessä. 

Takki on käyttäjälleen vielä iso, mutta kyllä pikkumies jossain välin pääsee takkia täyttämään.


Pikkumies on kotioloissa kestovaippailija. Kestovaippojen kaveriksi neuloin hahtuvahousuja muutamassakin eri koossa, parista eri langasta. Löysin käyttämäni hahtuvavillahousujen ohjeen neuloessani pienelle pojalle takkia - lehti oli nimittäin sama Suuri Käsityölehti 2/2011.


Malli: Titityy Merino/Unspoon Wool Soakers by Tiina Huhtaniemi (Ravelry)
Lanka 1 (resorit): Novita 7 veljestä, värjätty kasviväreillä  18g
Lanka 2: Kaksisäikeinen hahtuvavilla (Poppelista) 44g
Puikot: 4mm (resorit), 4,5mm (hahtuva)
Lankamenekki yhteensä: 62g


Toisiin ja kolmansiin pöksyihin vaihdoin lankoja ja värimaailmaa. Epäilin ensimmäisten housujen resorin saattavan kutittaa lasta, joten hankin pehmeämpää merinolankaa seuraavia housuja varten. Sinisten pöksyjen resorit on neulottu kaksinkertaisella langalla. 

Lanka 1 (resorit): teetee Helmi
Lanka 2: Novita Joki 
Puikot: 4mm (resorit), 4,5mm (hahtuva)
Lankamenekit yhteensä: 43g/61g


Pikkaraisia neuleita on kyllä kiva neuloa - valmistuvat nopeasti, niihin menee kohtuullisia määriä lankaa ja oman lankavaraston jämälankoja saa melko näppärästi tuhottua. Näistä neuleissa jämälankoja on käytetty Baby Suprise Jacketissa ja ruskeissa villahousuissa. 

4 kommenttia:

 1. Ihana takki ♥ nuo napit sopivat siihen hyvin ♥ ja sieviä housujakin olet pyöräyttänyt puikoilta =) Tuo ruskea lanka on kyl kauniin sävyistä ja varmasti ihanan pehmeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo napit ovat kyllä ihanat vaikka itse sanonkin. Hahtuvavilla kyllä yllätti minut olemalla sangen pehmeää, vaikka onkin 100% villaa. Varmaankin kierteiden puuttuminen ja hahtuvan "löysyys" tekevät siitä niin pehmeää. :)

   Poista
 2. Söpöjä! Nutun tekeminen kiehtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo nuttumalli on kyllä kiehtova ja kiva, kannattaa tutustua :)

   Poista