tiistai 3. maaliskuuta 2015

Räikeyttä

Olen taas mennyt ottamaan osaa useampiinkin Ravelryn neuleryhmien haasteisiin. Mummojen (Mummot lumessa) 15 in 2015 -haastekalista olinkin jo aiemmin maininnut. Jen Lucasin Sock-Yarn Shawls (Ravelry) on ollut hyllyssäni jo viime keväästä saakka odottamassa, josko siitä jonkun huivin neuloiosin. Haastekal oli hyvä tekosyy ottaa kirja esiin ja neule puikoille.

Mummojen kalin lisäksi yritän olla aktiivisesti mukana Kaheleiden Suuressa Paita- ja Pipohaasteessa, jossa kahelisti neulotaan kuukausittain vaihtuvien teemojen mukaan vaatteita sekä pipoja ja huiveja. Haasteet jakautuvat vielä kuukausittain kolmeen osaan, jotka ovat vaihtelevasti tekniikkahaaste, lankahaaste, suunnittelijahaaste ja inspiraatiohaaste. Timpani sopi passelisti helmikuun lankahaasteeseen (lanka, josta ei ole aiemmin neulonut huivia/pipoa), sillä huivissa on peräti kahta sellaista lankaa, joita en ole ikinä aiemmin neulonut.


Malli: Timpani kirjasta Sock-Yarn Shawls (Ravelry)
Puikot: 3,5mm
Lanka 1: Yarngrimoire Merino Twist Sock, lankavärjärin vapaapäivä (40g)
Lanka 2: Fiberspates Vivacious 4ply, sunshine (58g)
Lankamenekki yhteensä: 98g


Mallin valinta lähti liikkeelle jouluna voittamastani Yarngrimoiren värikkäästä langasta. Kirjava lanka tarvitsi yksinkertaisen mallin, jotta lanka pääsisi oikeuksiinsa. Epäilin huivin pitsiosuuksien neulomista kirjavalla langalla, joten kävin lopulta hankkimassa sävyihin sopivaa yksiväristä lankaa. Loppujen lopuksi minusta tuntuu, että yksivärinen reuna rauhoittaakin huivia mukavasti. Joskin se on edelleenkin IHANAN räikeä. Kunnia kuvista kuuluu ylimmäiselle hovikuvaajalleni, Mr. T:lle.


6 kommenttia:

 1. Voi taivas kuinka ihana tuo kirjava lanka! Huivista tuli tosi kivalla tavalla pirtsakka. Yllättää sinänsä minua, sillä en ole keltaisen ystävä erityisesti, mutta tämä on k_i_v_a. Lähden pyyhkimään kuolaa suupielistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirjava lanka on kyllä ihana. En ollut ennen käyttänyt Yarngrimoiren lankoja, mutta tuon langan myötä rakasta kyseistä värjäriä! Hauskaa, että keltainen osaa yllättää myös positiivisesti :D

   Poista
 2. Kerrassaan upea ja niin pirteä huivi! Tuli ihan keväinen olo, kun tämän näin, vaikka maisemat ovatkin vielä lumiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä huivia käyttäessäkin on aina keväinen olo, värikkyyden ansiosta kyllä kunnon hyvänmielen huivi - on sää sitten miten luminen tai loskainen tahansa. :)

   Poista
 3. WOW mikä huivi. Tahtoo tehdä kanssa tämän jälkeen huivin ;)

  VastaaPoista