sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Herttaiset lapaset

Olen näemmä siirtynyt dieetissäni maaniseen grammojen kyttäämiseen. Neuloin taannoin perätysten useamman työn verran ohuita lankoja, ja lankalaihis ei tuntunut sen takia etenevän yhtään. Joten oli pakko ottaa pieni välityö ja neuloa paksumpia lankoja, jotta lankalaihis etenisi ja säilyttäisin mielenterveyteni.  


Malli: Hertta by Essi Rajaniemi (Ravelry)
Puikot: 4,5mm (3,5mm peukalot)
Lanka: Novita Isoveli
Lankamenekki: 100g

Näiden lapasten kohdalla mielenterveys oli kuitenkin hieman koetuksella. Olin arvioinut, että täyden kerän Isoveljeä pitäisi riittää ihan hyvin lapaspariin, jos kaikki menisi hyvin. Kävi kuitenkin niin hauskasti, että kerä oli ilmeisesti hieman alipainoinen (taattua Novitaa!) ja lanka loppui puolivälissä toista peukaloa. Onneksi sain  huhuiltua apua Ravelryn Kaheleista, ja ystävällinen kanssakaheli lähetti minulle muutaman metrin samansävyistä isoveikkaa. Näiden lapasten yhteydessä opin todella rakastamaan Kaheleita ja kahelin solidaarista neulontakulttuuria. <3

6 kommenttia:

 1. Kauniit Hertat ja upeat nuo edellisen postauksen kämmekkäät!

  VastaaPoista
 2. Kauniit, ja tykkään tuosta väristä kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tumma petrooli/turkoosi/mikälietuommoinensininen on kyllä hirmuisen mukava väri :)

   Poista
 3. Olispa ollut kamala takaisku lankalaihikselle, kun puolen peukun takia olis pitänyt ostaa koko kerä. Onneksi löytyi se pelastava enkeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Onneksi neulojat ovat ihanan solidaarista väkeä :D

   Poista