torstai 12. maaliskuuta 2015

Laihistelua 1/6

Viime vuonna raportoin lankalaihiksen etenemistä muutaman kuukauden välein, tänä vuonna ajattelin hieman tihentää raportoinnin joka toiseen kuukauteen. Reilut kaksi ensimmäistä kuukautta takana, joten hyvä aika vähän tarkastella, miten laihistelu on lähtenyt sujumaan.Laihistelu on alkanut neulomistahdin suhteen aika tehokkaasti. Puikot ovat kilisteelleet lankaa neuleiksi kahden ensimmäisen kuukauden aikana peräti 1484 grammaa. On syntynyt mm. pipoja, huiveja, lapasia, sukkia, paitoja pienelle pojalle ja jopa isompi vaatekappale itselle. Neulomispuoli on kyllä ihan hyvin hanskassa.


Tammi- ja helmikuussa on tullut osteltua uutta lankaa (reilu kilo, hupsista!). Syynä tähän on enimmäkseen olleet lahjaksi menneet neuleet, joihin ei vain ole lankakoreista löytynyt sopivaa lankaa. Ja osittain syynä on ollut myös se, että lankakorini sisältö ei ole tuottanut mitään suuria inspiraatioita. Mutta luulenpa, että tähänkin on ratkaisunsa.

Olen tässä alkuvuoden aikana jatkanut lankojeni merkitsemistä Ravelryn stashiini. Nyt siellä alkaa olla ylhäällä kaikki järkevästi merkittävissä olevat langat - eli tuntemattomat langat (vyöte kadonnut), kasvivärjätyt langat, ja pikkujämät sekä osa vajaista keristä on merkitsemättä.

Nyt, kun stashini alkaa opetella valmiimpi, pitäisi vielä yhdistellä lankoja ja ohjeita Ravelryssä. Ihanille langoille ohjeiden löytäminen ei tietenkään ole ikinä mikään ongelma, mutta toivon tästä stashin ominaisuudesta olevankin hyötyä niiden lankojen kohdalla, joihin olen vähän kyllästynyt.


Eli tilanne oli kahden kuukauden jälkeen (helmi- maaliskuun taitteessa) tämä:

Käytetty yhteensä: 1484g
Lahjoitettu: 0g
Ostettu: 1090g
Saatu: 0g
Tilanne maaliskuun alussa: -394g

2 kommenttia:

  1. Puolitoista kiloa lankaa kahdessa kuukaudessa on mieletön määrä! Itse huomaan selvittävänä vajaan 100g viikossa käsin. Konetta käyttäessä toki menee sitten paljon paljon enemmän. Nyt pitäisi tehdä monta työtä itsekin, ennenkuin saan ostaa lisää lankaa (ja haluaisin tehdä lace-paksuisesta langasta jotain...). Tuo keltainen on herkku vyyhti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika paljonhan tuohon liki puolentoista kilon lankamäärään on vaikuttanut käytettyjen lankojen paksuus, hahtuvavillaa ja paksumpia lankoja käyttäessä määrä nousee helposti hurjan oloiseksi.. Olen yrittänyt laihiksen aikana vähän vuorotella ohuiden (fingering/lace) ja paksumpien lankojen kanssa - pitää paitsi lankalaihiksen kurissa niin myös mielen virkeänä. :D

      Poista