keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Ompeluksia pienelle

Maailmassa tuntuu olevan liian vähän pieniä housuja - tai ainakaan leveänmallisia housuja koossa 56 tuntuu olevan hieman turhan vaikeaa löytää Mini-Miehelle. Ei muuta kuin kangaskätköistä etsimään sopivia kankaita ja surruttelemaan saumurilla. 

Etsin pöksyihin sopivia kaavoja Ottobre Kids-lehdistä. Tällä kertaa käyttöön pääsi kaksi kaavaa: perushousukaava lehdestä 4/2006 ja haaremihousujen kaava lehdestä 1/2011. Haaremihousujen kaavoja ei tarvinnut muokata ollenkaan, mutta peruspöksyissä nostin vyötäröä muutamalla sentillä, ja toisessa versiossa korvasin kuminauhat korkeilla resoreilla.


Tipumaisissa pöksyissä on käytetty kankaana pehmoista ja pörröistä mikrokuitukangasta. Resorien virkaa vyötäröllä ja lahkeensuissa ajaa napakka trikookangas. Vyötärön ja lahkeensuiden poimuttamisessa oli suurena apuna joustava framilon-nauha.


Neonkeltaisissa peruspöksyissä oli alunperin vyötäröllä ja lahkeensuissa kuminauhaa, mutta uuden jäykkä kuminauha todettiin vyötäröllä huonoksi vaihtoehdoksi. Vaihdoin vyötärölle myöhemmin kuminauhan tilalle FOE:ta, joka toimiikin noin pienen lapsen vaatteissa hyvin kuminauhan korvikkeena. Sekä neonkeltaiset pöksyt että ruskeat haaremihousut on tehty ohuehkosta trikoosta. 

2 kommenttia:

 1. Ihania pöksyjä Tulin vastavierailulle ja tykkään blogistasi eli sait uuden lukijan. Sinun kauttasi löytyykin minulle ajankohtaisia vinkkejä kun sukumme on saamassa uuden vauvan kesällä. Vauvanvaateideoita siis metsästän ja täällähän niitä vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että vastavierailu kannatti. Tervetuloa lukijaksi! :)

   Vauvanvaatteita on vielä toistaiseksi tullut tehtyä aika vähän, mutta ajankuluessa ja sukulaispojan kasvaessa, pienistä vaatteista tulee blogattua vielä varmasti lisää. Toivottavasti löydät ideoita ja inspiraatiota! :)

   Poista