maanantai 21. tammikuuta 2013

Kirjaesittely 3Brandal, Lilly Secilie & Myhrer, Bente. 2010. Neulekirja - uusia malleja perinteisin menetelmin. Hämeenlinna: Karisto. Alkuperäinen teos STRIKKING Gammel teknikk i ny design

Tämä kirja on pyörinyt jo tovin kirjahyllyssä ilman, että olen sitä oikein päässyt hyödyntämään. Piti lisätä oikein Todo-listalle, jotta sain aikaiseksi tehdä kirjasta yhtään mitään. 


Ainoa neulekirja jota tarvitset? Kirjan takakansi herättää epäilyksiä... Kirjan takakannessa mainostetaan myös, että "Jännittävän värikartan avulla löydät suosikkivärisi" (vasen ylänurkka). Missään tosin ei kerrota kuinka värikarttaa olisi tarkoitus käyttää...
Kirjan alkusivuilta löytyy perinteisesti ohjeistusta liittyne puikkoihin, lankoihin, neuletiheyksiin ym. Perusilmukoitakin ja neuletekniikoita esitellään peräti viiden aukeaman jälkeen. Ilahduttavaa kirjassa on se, että erilaisia mallineuleita on runsaasti, samaten kirjassa esitellään ohjeineen useampia neulottavia reunapitsejä. 
Perusohjeita ja mallitilkkuja seuraa luku "Sitä sun tätä". Oikeastaan luku sopisi melko hyvin koko kirjan nimeksi, sillä kirja kokoaa yhteen melkoisen määrän erilaisia neuletöitä. Kirjasta nimittäin löytyy  laukkuja, tilkkupeittoja, pussukoita, koristeita, lapasia, sormikkaita, ranteenlämmittimiä, tossuja, sukkia, kaulaliinoja, huiveja, myssyjä, pantoja, takkeja, liivejä, puseroita, lastenvaatteita... Jotain jäi varmasti nyt mainitsemattakin vielä! 


Tässäpä muuten näkyy "jännittävä värikartta". Joo, onhan siinä noita värejä.. Jokainen luku alkaa tällaisella jännittävällä aukeamalla.


Kirjassa on oikeastaan melko ilahduttavaa se, että siitä löytää ohjeet peruslapasiin ja niiden lisäksi myös perussormikkaisiin, -kynsikkäisiin ja lapasiin ilman kärkeä. Ja yhdeltä aukeamalta. 


Löytyy kirjasta perussukkien ohjetta, kirjoneulottuja sukkia ja pitsisukkia. Mielenkiintoista kuitenkin on, että löytyy useampikin ohje sukkasista tai tossuista, jotka neulotaan tasona ja kootaan kolmiulotteiseen muotoon ompelemalla...


Monet ellei jopa kaikki kirjan ohjeista on suunniteltu Garnstudion langoille. Ihanan monessa ohjeessa on käytetty DROPSin Alpacaa <3.


Kyllä, löytyy sieltä hivenen niitä isompia ja haastavampiakin neuletöitä. 

Kaiken kaikkiaan minun on sanottava, etten suosittelisi tätä opusta kuin aivan vasta-alkajille. Onhan kirjassa ihan hauskoja malleja, mutta niin paljon myös sellaista pikkusälää, jota kokeneempi neuloja ei ehkä enää kaipaa.  Tasona neulottavat sukkaset vaikuttavat mielenkiintoisilta ja erilaisilta jutuilta, mihin yleensä törmää, eli  meikäläisen hyllyssä tämä kirja tulee kyllä pysymään ja pääsee vielä varmasti käyttöönkin. 

3 kommenttia:

 1. No niin! Olen etsinyt JUURI tuollaisen neuletakin ohjetta vaikka kuinka kauan ja siinä se nyt on!

  Hmm, arviosi perusteella ei ehkä kannata jättää kirjaa "ainoaksi neulekirjakseen.." Mutta odotan kyllä kovin, millaisia sukkia lähtee joskus sitten syntymään! :) Tasosukat ovat vallan kokeilematta täällä. Olen surkein ompelemaan saumoja ja voin jo melkein tuntea poukurat jalan alla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kommentti tuplana, toinen poistettu.

   Kyllä tuossa kirjassa ihan hauskoja juttuja on, vähän tuollainen hajanainen kokonaisuus vain. Tule toki lainaamaan :)

   Poista
 2. Kiitos! Jostain syystä minun kommenteille tuntuu käyvän aika usein niin. Outoa. Voisin kyllä ottaa ja vilaista tuota kirjaa (kun tulen huomenna kouluun?) Ehkä noista väritauluista voisi saada ideaa omiin töihin ja lankakopan tyhjentämiseen. :)

  VastaaPoista