tiistai 15. tammikuuta 2013

Kirjaesittely nro 2


Morgan-Oakes, Melissa. 2011. Varpaista varteen, Neulo 2 sukkaa kerralla. 2.p. Minerva. Alkuperäisteos Toe-Up 2-at-a-Time Socks.

Tämä on kyllä neulekirjosita yksi niistä, joita todella rakastan. Tekniikkaan löytyy varmasti ohjeita netistäkin, mutta tässä kirjassa kaikki on kauniisti koottuna yksiin kansiin: varpaista varteen -tekniikka, perusohjeita sukkien neulomiseen, kauniita malleja...


Kirjan luku 2 on nimeltään "Vaihe vaiheelta, kaksi yhtä aikaa" ja nimi kyllä kuvaa luvun sisältöä erinomaisesti.  Luvussa esitellään varpaista varteen -sukkien anatomiaa ja -matematiikkaa sekä neuvotaan itse tekniikkaa - vaihe vaiheelta, kuva kuvalta. Ihmiselle, jota kiinnostaa opetella tekemään sukkia varpaista varteen, tämä on mitä mainioin teos asian opettelemiseen. 


Kirjassa on perussukkien lisäksi monenlaisia sukkamalleja: löytyy pitsiä ja palmikoita, muita pintakuvioita ja kaikkea yhdessä. Tosin ohjeissa on ehkä syytä huomata, että ne on suunniteltu enimmäkseen melko ohuelle langalle. 


En ole hirmuisen ahkera sukkien neuloja, myönnettäköön se aluksi, mutta tämän kirjan jälkeen en haluaisia enää tehdä varresta aloitettuja sukkia lainkaan. Varpaista aloitetuissa pystyy kontrolloimaan paljon miellyttävämmällä tavalla lankamenekkiä. 

Kirjan malleista on tullut testattua perussukkia sekä Aallokkoa

2 kommenttia:

  1. blogissani olisi sinulle kysely. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, mutta vaikuttaisi siltä, että kyseessä on hieman muuntunut 11 kysymyksen haaste, johon olen vastannut jo viikko tai pari sitten...

      Poista