tiistai 22. tammikuuta 2013

Posti putkautti vihdoinkin

...Jenkeistä tilatut Tatting Needlesit (käpyneulat? mitä pirua nämä ovat suomeksi?). 

Olin neuloja katsellut monistakin nettikaupoista. Suomesta niiden löytäminen on mahdotonta, tai ainakaan minä en löytänyt yhtään mitään kauppaa, mistä  niitä voisi ostaa, mutta Briteistä ja Jenkeistä löytää suht helpostikin. Itse löysin edullisimmat Ebaysta - kuusi neulaa (nro 3-8) postikuluineen 12$ (n. 10€). Toimituksessa sitten kestikin tovi, mutta eipä haitannut... 

Nyt vain innolla odotan, milloin ehdin tekniikkaan enemmän tutustumaan!!! Voi intopinkeys!  :)


5 kommenttia:

 1. Ohoh! En oo ikinä tienny, et sitä voi tehä neulalla! Mulla on käpy eli semmonen sukkula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.youtube.com/watch?v=73luorqg8v4

   Youtube on pullollaan videoita ko. tekniikasta neulalla. Näin aloittelijan näkökulmasta neula tuntuu jotenkin näppärämmältä kuin perinteisempi käpy - ja onpahan joku jossain kehunut, että neulalla saisi tasaisempaa jälkeä (mutta tiedä sitten, ei ehkä tällainen töppösormi kuin minä ainakaan) :D

   Millä tahansa frivolitea tekee, niin pitsi on kyllä aina ihanaa <3

   Poista
 2. Termiongelma on harmittanut minuakin. Frivolite on suomalaistettu myös rivolipitsiksi ja kun se sukkula on nimenomaan se 'käpy', ei neulalla tehtyä voi sanoa käpypitsiksi, eihänvaan??
  Rivolipitsiä voisi mielestäni hyvin tehdä rivolineulalla, silloin se olisi tekniikaltaan neularivolia.

  Monesta kaupasta ja nettikaupasta olen kysellyt neuloja mutta ainoat jotka toistaiseksi ovat kiinnostuneet alistavasti ovat huomanneet että HandyHandsin sekä Havelin neuloja tuntuu olevan naurettavan hankala saada valikoimiin. Olen myös itse kysynyt suoraan valmistajilta, Havelilta kerrottiin että rahti on pienimmillään 65 taalaa ja risat ja nousee kun lähetykselle tulee vähänkään enemmän painoa. Yrm.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista! Itse en ole tosiaan suomalaisiin termeihin törmännyt lainkaan, mutta täytyypäs jatkossa ruveta etsiskelemään rivolilla tietoa!

  Huh, jopas on valmistajilla rahdit! Melkoisen järjettömät hinnat, sillä neulat kyllä pystyy toimittamaan vallan hyvin tavallisessa kirjekuoressa eikä mitenkään erikoisena rahtina. Itse tosiaan vuosi sitten tilasin Ebaysta kohtuu hintaan. Luulen, että nettikaupoista voi muutenkin löytää neuloja helpommin kuin käsityöliikkeistä. Kannattaa etsiä varsinkin jenkkiläisistä nettikaupoista ja neuvotella postitus Suomeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vihdoinkin saan 'Ameriikantuliaisina' ohuempiakin neuloja, tähän asti olen jo muutamana vuonna treenannut vanutikkausneuloilla jollaisilla esim ohempien pellavalankojen käyttö on aika tuskaista ja jälki ei ole kaunista.
   Olisin halunnut että joku kauppa ottaisi valikoimiinsa että voisi suht kivutta hankkia uusia kun vanhat materialisoituvat kadoksiin. niitä paksumpiakin neuloja olen nimittäin kukannut reilusti, työ kun on helppo kuljettaa mukana niin siitä myös ikävästi neula putoaa jossakin väärässä paikassa ja joutuu kadoksiin :)

   Poista