torstai 7. helmikuuta 2013

Uusia makuja Jyväskylässä

Jyväskylään on avautunut uusi etninen ruokakauppa yläkaupungille. Olin sangen innoissani tänään törmätessäni siihen sattumalta, ja pitihän paikka katsastaa. Moi!panda on erikoistunut kiinalaiseen ja japanilaiseen ruokaan - pienessä puodissa valikoima on vielä pienehkö, mutta eiköhän se siitä, jahka liiketoiminta pääsee paremmin käyntiin. Meikäläisen matkaan tarttui vähänlaisesti ostoksia, kun en ollut etukäteen oikein valmistautunut moisen liikkeen löytämiseen.


Matkaan tarttui Mochia. Wikipedia tietää Mochin olemuksesta enemmän kuin  minä, minua ehkä yllytettiin ostamaan näitä ilman, että tiesin ehkä ihan mistä on kyse (kuulemma tällaisiin tukehtuu jokunen japanilainen vuosittain, joten pakkohan se on kokeilla!).


Nämä söpöt pikkupallerot edustavat mauiltaan kolmea hedelmää: omenaa, luumua ja punaisia papuja. Jostain syystä pelottavat nuo pavut, mutta lienee vain suomalaista ennakkoluuloa, kun en ole tottunut yhdistämään papuja makeisiin asioihin.


Testauksessa omena: maku mieto, makeahko, muttei imelä, omena... joo, kyllä se sieltä löytyy miedosti. Mutta kiintoisinta kaikessa on mochin rakenne. Pallerot näyttävät ehkä hivenen kovilta ja ovat sangen painavia, mutta ovat koostumukseltaan kosteita, lölleröitä ja yllättävän sitkeitä. En yhtään ihmettele, jos joku näihin onnistuu tukehtumaan. 

Mutta suosittelen kokeilemaan! Aika hauskoja lölleröitä!Toisena juttuna ostin... Silli hiiteen!


Uusi yritys. Toisena juttuna päädyin kokeilemaan hunaja-jasmiiniteetä. Yleensä erilaiset jääteet ovat olleet positiivisia kokemuksia. Tuoksu on miedon jasmiininen, aavistus vihreää teetä ja hunajaa. Maku sitten yllättääkin olemalla todella hunajainen ja makea. Huh, minun makuuni liiankin hunajaista, mutta jos hunajasta ja jääteestä muuten tykkää, niin kannattaa kokeilla. :)

Moi!pandalla ei nettisivut taida olla pystyssä, en tiedä onko tulossakaan, mutta liikkeen löytää yläkaupungilta osoitteesta Kauppakatu 12. Innostukaa etnisistä mauista ja menkää kokeilemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti