torstai 21. helmikuuta 2013

Sukkaraivoa!

Vaikka olen Ravelryssa jo tovin hengaillut, en ole oikeastaan tutustunut siellä ryhmien tai foorumien toimintaan lainkaan. Olen siis hyödyntänyt sivuston helppoutta löytää neuleohjeita sekä ylläpitänyt itseä varten jonkinlaista kirjaa tehdyistä hommista. Mutta nyt, vihdoinkin, jaksoin ottaa selvää ryhmistä jonkin verran.

Löysin ihanan ryhmän, ja ihanan ryhmän keskustelut, ja kuukausittaiset neulehaasteet. Ja totta kai sinne oli tungettava ja yritettävä osallistua. Ja tästä se neuleraivoni tavallaan nyt sitten juontaa juurensa. Olen kahta haastetta aloittanut (helmikuun ja maaliskuun sukkia) ja kumpienkaan kanssa ei ole käynyt kovinkaan onnekkaasti. 

Aloitin liian innoissani maaliskuun perinnesukilla, vaikka niiden aloittaminen olisi pitänyt aloittaa vasta luonnollisestikin maaliskuussa. Noh, työ jäi toistaiseksi kesken ja helmikuun kimppuun. Helmikuun ohjeen tuli löytyä Ullasta ja yritin tehdä Fifiä. Työ ei soveltunutkaan tehtäväksi Magic Loopilla ja minulla kun on poikkeuksellisen lyhyt pinna epäonnistumisen suhteen, niin pitihän Fifi hylätä ja aloittaa uuden ohjeen etsintä. 

Uutta ohjetta ei ole löytynyt, joten on ollut hyvä nykertää ei-sittenkään-maaliskuun -sukkia eteenpäin. 


Puikot: 2,5mm (80cm pyörö)
Lanka: Novita Nalle, 2 väriä

Rakastuin Hiitolan sukkiin niihin törmättyäni. Varren kuvio on todella kaunis ja oikeastaan ohjekin on melkoisen helppo. Silti näidenkin sukkien kohdalla meinasi käydä purkamus siinä vaiheessa, kun huomasin ohjeesta puuttuvan kokonaan kantapään ohjeen. Kantapään kohdalla nämä sukat olivatkin raivokkaasti pari päivää tauolla ennen kuin tartuin Novitan sukkalehteen ja etsin helpoimman mahdollisen kantapään (vahvistettu kantapää) ohjeen itselleni. 

Fiilis on jotenkin koeteltu nyt sukkien kohdalla, mutta yleensä neulominen tuntuukin käyvän helposti eikä ongelmia ohjeiden kanssa ole. Joskus pitää näinkin sitten käydä, ja minun pitää opetella kärsivällisyyttä neuleiden.

Nyt on helmikuun haastetta vartenkin nöyrrytty ja ostettu ihan tavalliset 2mm sukkapuikot. Olen selvästi päättänyt ainakin jotain, siis tehdä sukat ohuesta langasta. Maaliskuun sukkia voinkin miettiä sitten uudestaan maaliskuussa - ehkä toiset Hiitolat, ehkä jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti