perjantai 8. helmikuuta 2013

Olenko ikinä leuhkinut...

...että täytetty lihamureke on parasta maailmassa? Rakastan täytettyjä lihamurekkeita, niillä saa jotenkin mukavasti vaihtelua tavallisiin lihapulliin verrattuna. Tässä on nyt yksi resepti, mutta ainakin meikäläisen taloudessa täyte taitaa vaihtua joka kerta - murekkeen sisään kun on helppo tunkea ihan mitä vaan! Sieniä, juustoja, kasviksia, pekonia, säilöttyjä juttuja... Mistä itse kukakin tykkää. :)

Ähmnöhm - eli liian hyvä lihamureke

Mureketaikina:
1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoa
400-600 g jauhelihaa
2 munaa
(1 dl soijarouhetta)
(2 dl vettä)
(½ lihaliemikuutio)

Täyte:
1 iso sipuli
kirsikkatomaatteja
tölkkiherkkusieniä
1 pkt pekonia

Muuta:
jotain kasviksia murekkeen ympärille, jos siltä tuntuu. Myös ylijäämätäytteitä voi ripotella mukavasti murekkeen ympärille ja päälle.

Lihamurekkeen tekemisessä minulla on vähän sellainen vika, että meinaan yleensä tunkea liikaa täytettä murekkeeseen ja siksipä mureketaikina meinaa loppua. Olen jo oppinut jatkamaan taikinaa tyylikkäästi soijarouheella, mutta en ole oppinut ostamaan kerralla riittävästi jauhelihaa. Tämä siis vinkiksi - jos tykkäät tunkea esim. tortillaan liikaa täytettä, niin tulet tunkemaan tähänkin. Osaa ostaa enemmän kuin yksi paketti jauhelihaa tai varaudu täydentämään taikinaa soijarouheella.


(1. Lisää vesi ja lihaliemikuutio kattilaan. Heitä soijarouhe perään. Keitä 5 min.)
2. Kuori ja pilko sipuli täytettä varten. Kuullota sipulit ja pekoni.
3. Sotke sekaisin kermaviili, sipulikeittoainekset, jauheliha ja munat. (lisää soijarouhesötkö ja sekoita) 4. Vuoraa mureke astiasi foliolla, jos siltä tuntuu. Aloita lätkimään mureketähmää pohjalle. Pohjan valmistuttua, lado täytteitä kerroksittain tai miten vain parhaalta tuntuu. Muista kasvattaa murekkeen reunoja taikinalla samalla kun mätät täytteitä.


5. Mätä täytteitä taikinan sisään niin pitkään, kuin hyvältä tuntuu. Muista, että taikinaa pitää riittää murekkeen sulkemiseenkin. 


6. Murekkeen kaveriksi on kiva ripotella ylijääneet täytteet tai mutia kasvisherkkuja. Tässä tapauksessa löytyy täytteiden lisäksi porkkanaa ja punasipulia. 

7. Tunge herkku uuniin, 200-225 asteeseen, kunnes mureke vaikuttaa kypsältä. Kuuma mureke tiivistyy ja jäykistyy jäähtyessään, joten pienestä lölleydestä ei kannata huolestua murekkeen ollessa kuumaa. Nauti perunamuusin kanssa.


Meidän herkusta ei jäänyt kauheasti kuvattavaksi. 


1 kommentti:

 1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista