Ähmnöhm - eli liian hyvä lihamureke
Mureketaikina:
1 prk kermaviiliä
1 pss sipulikeittoa
400-600 g jauhelihaa
2 munaa
(1 dl soijarouhetta)
(2 dl vettä)
(½ lihaliemikuutio)
Täyte:
1 iso sipuli
kirsikkatomaatteja
tölkkiherkkusieniä
1 pkt pekonia
Muuta:
jotain kasviksia murekkeen ympärille, jos siltä tuntuu. Myös ylijäämätäytteitä voi ripotella mukavasti murekkeen ympärille ja päälle.
Lihamurekkeen tekemisessä minulla on vähän sellainen vika, että meinaan yleensä tunkea liikaa täytettä murekkeeseen ja siksipä mureketaikina meinaa loppua. Olen jo oppinut jatkamaan taikinaa tyylikkäästi soijarouheella, mutta en ole oppinut ostamaan kerralla riittävästi jauhelihaa. Tämä siis vinkiksi - jos tykkäät tunkea esim. tortillaan liikaa täytettä, niin tulet tunkemaan tähänkin. Osaa ostaa enemmän kuin yksi paketti jauhelihaa tai varaudu täydentämään taikinaa soijarouheella.
(1. Lisää vesi ja lihaliemikuutio kattilaan. Heitä soijarouhe perään. Keitä 5 min.)
2. Kuori ja pilko sipuli täytettä varten. Kuullota sipulit ja pekoni.
3. Sotke sekaisin kermaviili, sipulikeittoainekset, jauheliha ja munat. (lisää soijarouhesötkö ja sekoita)
5. Mätä täytteitä taikinan sisään niin pitkään, kuin hyvältä tuntuu. Muista, että taikinaa pitää riittää murekkeen sulkemiseenkin.
6. Murekkeen kaveriksi on kiva ripotella ylijääneet täytteet tai mutia kasvisherkkuja. Tässä tapauksessa löytyy täytteiden lisäksi porkkanaa ja punasipulia.
7. Tunge herkku uuniin, 200-225 asteeseen, kunnes mureke vaikuttaa kypsältä. Kuuma mureke tiivistyy ja jäykistyy jäähtyessään, joten pienestä lölleydestä ei kannata huolestua murekkeen ollessa kuumaa. Nauti perunamuusin kanssa.
Meidän herkusta ei jäänyt kauheasti kuvattavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti